Nyaraljunk Székesfehérváron, a királyok városában!

Székesfehérvár, Fejér megye székhelye. A Királyok Városának is hívják. A Városház téren található az Országalma, amely a város történeti múltját szimbolizáló gömb. Székesfehérvár nem csak történelmi, hanem egyházi látnivalókban is rendkívül gazdag, illetve régészeti és képzőművészeti gyűjteményét is érdemes megtekinteni.
Nyaraljunk Székesfehérváron, a királyok városában!

Székesfehérvári bolhapiac

A székesfehérvári bolhapiacot is érdemes felkeresni, ahol olcsón vásárolhatunk és ahol a már megunt dolgainkat árulhatjuk. A Bolhapiac minden szombaton 6 és 13 óra között működik. A bolhapiac egy alapítványi támogató piac. A bevételeit az alapítvány a támogatottjainak a megsegítésére használja fel, illetve a támogatásokból befolyt forrásokból valósítja meg az alapítvány céljait.

A bolhapiacon mindig találni fogunk valamilyen régiséget, gyűjthető értéket. Hasznos holmikkal és használt cikkekkel is találkozhatunk itt. A piacon kötelező alkudni. A Bolhapiac az ezermesterek Kánaánja, hiszen rengeteg szerszám felelhető itt. Ha nézelődés közben netalántán megéheznénk, vagy megszomjaznánk, akkor egy büfé is a rendelkezésünkre áll.

Virágóra

Székesfehérvár egyik jelképe a Virágóra, amely tavasztól-őszig mutatja a pontos időt, ugyanis a téli hónapokban leszerelésre kerül. A Virágórát még a ’60-as években készítette el egy német cég. A ’70-es évektől, egészen haláláig Kovács Jenő órásmester tartotta karban. A karbantartási feladatokat fia, Kovács András vette át, aki szintén az órák szakértője.

A Székesfehérváron élő emberek annyira kedvelik a Virágórát, hogy azon morfondíroznak, hogy milyen módjai lehetnének annak, hogy az órát télen ne kelljen leszerelni.

Sóstó Székesfehérvár

A Sóstó közel 20000 négyzetméternyi zöld terület, amely számtalan lehetőséget kínál, hiszen van itt 7 kilométer hosszú tanösvény, 19 interaktív információs tábla, 2 madármegfigyelő kilátó, fedett erdei iskola, zöld tanya piknikezési lehetőséggel és egy különleges látogatóközpont is.

Szombatonként ökotúrára invitálják a természet szerelmeseit a megújult Sóstó Tanösvényre. A 1,5 órás túra során szakmai vezetéssel ismerkedhetnek meg a túrázók a tanösvény állat - és növényvilágával. A Látogatóközpont a gyerekek kedvenc helye is, hiszen számtalan egyedi, fából készült játék várja őket. A gyereksarok pedig rajzolásra, színezésre csábít, illetve mesekönyvek nézegetését tesz lehetővé.

Pe-Ki Lux Apartman Székesfehérvár

A Királyok Városaként aposztrofált Székesfehérvár egy dinamikusan fejlődő város. A Pe-Ki Lux Apartman Budapesttől az M7-esen haladva 30 perc alatt megközelíthető, amennyiben a harmadik kijáraton hagyjuk el az autópályát.

A székesfehérvári szállás a város szélén, egy új lakónegyedben, Harmatosvölgyben található. Úgy alakították ki a helyet, hogy aki itt száll meg, komfortosan, otthonosan érezze magát. Nyáron, a teraszon élvezhetjük a napsütést a reggeli kávé elfogyasztása közben.

Kapcsolódó cikkek

Grand Park Hotel Rovinj***** - ha horvátországi nyaralást tervezünk, érdemes lecsekkolni ezt a szállást is

Grand Park Hotel Rovinj*****

Erre még Lőrinc is azt mondta, hogy brutál szép. Csak 6 óra Budapesttől.

Six Senses Ninh Van Bay***** - Vietnám - hotel - szállás - szálloda

Six Senses Ninh Van Bay***** - A rózsák városa közelében

A csodálatos vietnámi Six Senses hotelt mutatjuk be.