Párizs: szerelem, Eiffel-torony és teniszbajnokság

Irány Párizs! Mondunk pár tippet hozzá.
Párizs: szerelem, Eiffel-torony és teniszbajnokság

Párizs ma a világ egyik kiemelkedő gazdasági és kulturális központja. A város folyója a Szajna. Az egyik legszebb parkja a Luxemburgi kert. Ha egy romantikus utazásra vágyunk, akkor feltétlenül el kell látogatnunk ebbe a csodálatos országba. Párizs legszebb helyei többek közé sorolható az Eiffel-torony, a Cité-szigeten található Notre-Dame székesegyház, a Szabadság-szobor, a Pantheon, a Palais Royal, a Nagymecset vagy a Diadalív.

Marché couvert les Enfants Rouges

Párizsban járva feltétlenül fel kell keresnünk ezt a fedett piacot, a „les enfants Rouges egyébként annyit tesz, hogy vörös gyerekek. Nem, nem kell attól tartanunk, a piacon gyerekeket árulnak. Mindössze annyi a magyarázata ennek a különleges névnek, hogy a piac helyén régen egy árvaház volt, ahol a gyerekek piros ruhát viseltek. A piacon nagyon sokféle ételt lehet venni, illetve bodegákban különféle ínycsiklandó ételeket is árulnak. A fedett piacon igazi egzotikus ínyencségeket árulnak. Képviselteti itt magát az olasz, a japán, a libanoni, de még az afrikai kultúra is, természetesen, ételek formájában.

A piacon lehet kapni gyümölcsöt, zöldséget, halat, virágot, tenger gyümölcseit, köztük kagylót is. A piac közelében piknik asztalok vannak felállítva, de ezek többnyire mindig foglaltak, hiszen sokan járnak ide ebédelni és közben élvezni a szemük elé táruló látványt.

Párizs nagy sporteseménye: Roland Garros

A Roland Garros kéthetes teniszbajnokságot minden évben megrendezik, mégpedig május közepétől, június elejéig. A Roland Garros tenisztorna számára egy sportlétesítményt hoztak létre, amelyet a világháborús hősről, Stade de Roland Garrosról neveztek el. A Roland Garros egy értékes tenisztorna. Ezt a salakos idényt a füves idény követi. Ez a tenisztorna igen csak erőnlétet kíván, hiszen a nők két nyert szettig, míg a férfiak három nyert szettig játszanak.

Vegyél részt élőben a Roland Garros nemzetközi teniszbajnokságon, hozzá fogadások az interneten várnak rád. Tippelj, és nyerj. Ezt online, és akár személyesen is megteheted. 1xbet regisztrációs bónusz is vár rád.

Romantika a nagy nap után – Parc Monceau

Ha egész nap a teniszmérkőzésen izgul valaki a párjával, akkor este már lehet, hogy mindketten vágynak egy kis romantikára. A Parc Monceau egy romantikus park Párizsban. A park közepén egy nagy tó terül el, körülötte fák, szobrok és oszlopok. Mivel a teniszbajnokság éppen akkor indul, amikor a természet is éledezik, így nagyon sok színes virág is gondoskodik majd a romantikus hangulat megteremtéséről.

A közelben két múzeum – Musee Cenuschi és Musee Nissim Camondo – is található, így akár egy kis kultúrát is magunkba szívhatunk, mielőtt a parkban sétálunk, vagy egy padon ülve merülünk el a park szépségeiben.

Eiffel Tower

Ha Párizs és szerelem, akkor Eiffel - torony. Klisésen hangzik, de az Eiffel - tornyot mindenkinek látnia kell. Érdemes már jóval hamarabb megvenni a jegyet, ha el szeretnénk kerülni a hosszas sorban állást. A toronyból gyönyörű a kilátás, és ha még egy-egy pohár pezsgőt is elkortyolgatunk a párunkkal, akkor méltán érezhetjük magunkat jól a szerelem városában.

Párizsi szállások itt találhatók!

Kapcsolódó cikkek

LX Boutique Hotel**** - Lisszabon ajánlott szállodája

LX Boutique Hotel**** Lisszabon - Elhelyezkedésből jeles

Lisszabonban itt érdemes megszállni. A hotel és a kilátás is gyönyörű.

Six Senses Ninh Van Bay***** - Vietnám - hotel - szállás - szálloda

Six Senses Ninh Van Bay***** - A rózsák városa közelében

A csodálatos vietnámi Six Senses hotelt mutatjuk be.