LX Boutique Hotel**** Lisszabon - Elhelyezkedésből jeles

Ha a hotelek ideális fekvéséről kell értekezést írnia valakinek, akkor nézze körbe a lisszaboni LX Boutique Hotelt ****!
LX Boutique Hotel**** - Lisszabon ajánlott szállodája

A portugál fővárosban szállást keresni, pontosabban az ideális szállást megkeresni nem könnyű. Az ideális alatt azt értjük, ami az átlagembernek, az átlagos utazónak is megfizethető, ráadásul olyan, amely viszonylag közel található a reptérhez.

Ha a turista a főváros nevezetességeit akarja megnézni, akkor ne kelljen órákat vagy félórákat utazni egy-egy szuper helyhez. Ezen felül a szórakozóhelyek, az éttermek a közelbe legyenek és ne kelljen sokat gyalogolni a metró vagy busz megállóig.

Felvázoltuk az ideális elhelyezkedésű szállást, szerencsére ilyen hely nem csak elméletben létezik, hanem a valóságban is.

A LX Boutique Hotel **** fekvése ideális, mert a portugál főváros azon részén helyezkedik el, amely a legnépszerűbb az ide látogatóknál. Ez pedig a Chiado, a Baixa és a Cris de Sordé kerületek, ezeknek a közepén található a négycsillagos hotel. Így már lehet szó bulizásról, múzeum látogatásról, a helyi piacok megnézéséről vagy ajándék vásárlásról. Szerencsére a fentieket lehet számokkal is ”bizonyítani”, és így nem kell örökké a jó elhelyezkedés szöveget mantrázni.

A mindent eldöntő számok a következőképpen néznek ki: a Portela húsz perces autó utat igényel, ha valaki a metrót választja, akkor tíz perccel több időt vesz igénybe a nemzetközi légikikötő megközelítése. A Humberto Delgato reptér 7,4 kilométerre található.

Közlekedési szempontból is ideális a LX Boutique Hotel**** elhelyezkedése: a bejárattól kétszáz és négyszáz méterre találhatók metró megállók. A közeli helyek felsorolása nem ért véget, mert száz méteres körön belül elérhető a szupermarket, a piac, a Tagus folyó és az éttermek is. Plusz pont, hogy a folyóra és a városra rálátni a szobák többségéből.

A Serra de Arradida magaslatig már komolyabbat kell utazni: 37 kilométert. Viszont a Santa Catarina kilátó mindössze fél kilométerre található a hoteltől. A Szent Jeromos kolostor 5,6 kilométerre fekszik, a tengerek világát bemutató ócenárium pedig 7,6 kilométer. A hoteltől 6,2 kilométerre helyezkedik el a Luz stadion, aki inkább kulturális programra vágyik, annak a Donna Maria II. nemzeti színházhoz még egy kilométert sem kell gyalogolnia.

A város nevezetessége a régi lift, a Santa Justa, a Nemzeti Múzeum és a Szent György kastély. Ezek hét perc járásra találhatók a belvárosi négycsillagos butik hoteltől.

További lisszaboni szállások itt!

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Grand Park Hotel Rovinj***** - ha horvátországi nyaralást tervezünk, érdemes lecsekkolni ezt a szállást is

Grand Park Hotel Rovinj*****

Erre még Lőrinc is azt mondta, hogy brutál szép. Csak 6 óra Budapesttől.

Six Senses Ninh Van Bay***** - Vietnám - hotel - szállás - szálloda

Six Senses Ninh Van Bay***** - A rózsák városa közelében

A csodálatos vietnámi Six Senses hotelt mutatjuk be.

LX Boutique Hotel**** - Lisszabon ajánlott szállodája

LX Boutique Hotel**** Lisszabon - Elhelyezkedésből jeles

Lisszabonban itt érdemes megszállni. A hotel és a kilátás is gyönyörű.