Junket turizmus - Mit érdemes tudni a szerencsejátékos utazásokról, és hová érdemes ellátogatni?

Manapság mindenki egyedi és izgalmas kikapcsolódásra és nyaralásra vágyik.
Junket turizmus - Mit érdemes tudni a szerencsejátékos utazásokról, és hová érdemes ellátogatni?

Éppen ezért válnak egyre népszerűbbé az úgynevezett junket nyaralások, azaz az olyan utak, amelyek mindig tartalmazzák a kaszinók meglátogatásának a lehetőségét. Ez tehát egy nagyon egyedi része a turizmusnak, amely azonban egyre több turistát foglalkoztat. Már csak azért is, mivel sokszor előfordul, hogy a kaszinók beszállnak a költségekbe. Ezért cserébe azonban az utazóknak legalább egy meghatározott minimális időt a kaszinóban kell tölteniük, és ott játszaniuk kell. Sőt ma már akár kombinált túrákat is terveznek, ahol online és offline és kipróbálnak kaszinókat. Ennek az előnye, hogy így összehasonlíthatóak az online nyerőgépek, és azok offline változatai is. De vajon mennyire ismert ez a nyaralási forma Magyarországon, és mit várhatnak azok, akik szeretnének egy ilyen utat kipróbálni?

Hogyan alakult ki a junket turizmus?

Bár hazánkban viszonylag újnak tűnik ez a fajta utazási lehetőség, valójában már az 50-es években megjelent, és persze hol máshol, mint a kaszinók világának a fővárosában, Las Vegasban. A junket turizmussal kezdték el felvirágoztatni a nevadai kaszinó várost, ugyanis az itteni szerencsejáték helyek meghívására érkezett egyre több és több látogató. Ekkor alakult ki a junket turizmus ma ismert koncepciója is, ugyanis a Las Vegas-i kaszinók nemcsak kikapcsolódást kínáltak, de szállást, étkezést, sőt, még ingyenes transzfert is. Ez a nyaralási lehetőség egyre szélesebb körben vált népszerűvé, ami annak is volt köszönhető, hogy közben sok helyen betiltották a szerencsejátékot, így az utazás volt az egyetlen lehetőség erre. Ez a formátum aztán annyira kedveltté vált, hogy Európában és a világ más tájain is elkezdett terjedni.

Mit várhatunk egy junket utazástól?

A junket túra egyik legvonzóbb tulajdonsága az, hogy elsőre nagyon kedvezményesnek tűnik, hiszen rengeteg olyan költség van, amelyeket a résztvevőknek nem kell kifizetniük. Ezek az utazások azonban mégis csak olyanok számára javasoltak, akik hajlandóak pénzt áldozni, hiszen az út során erre szükség lesz. Az első dolog az, hogy általában szükséges valamilyen kaució kifizetése. Ez nem más, mint egy biztosítási összeg, amelyet a kaszinónál helyeznek el fedezetként. Emellett ez jelzi azt is, hogy az utazó hajlandó és képes is lesz pénzt költeni a kaszinóban. Ha pedig megérkeztünk a helyszínre, akkor a kaszinó meghatározza azt az időtartamot, amelyet ott játékkal kell tölteni. Ennek a hossza általában 2 és 5 óra között változik.

Hová érdemes utazni a junket túra keretében?

Bizonyára sokakban felmerült az, hogy hová is érdemes utazni a junket túra keretében? Nos, Magyarországon a kaszinó kultúra nem annyira elterjedt, így ilyen utakat belföldön nehéz lesz találni. Ha itt szeretnél meglátogatni egy kaszinó, akkor érdemes saját magad számára megszervezni az utat, és egyik program elemként felkeresni az ottani kaszinót. Európán belül azonban más sokkal több lehetőség van. Az egyik legkézenfekvőbb természetesen egy monacói utazás. Ennek a hátránya lehet azonban az, hogy valószínűleg ez lesz a legdrágább is. Emellett a kontinensen belül jó célpont lehet még akár Bulgária, Csehország, Ciprus, esetleg Málta is. Sőt, akár Portugáliát, Németországot vagy éppen Lettországot is célba veheted. Ha pedig messzebbre utaznál, akkor Las Vegas, Makaó is jó választás lehet, hiszen mindkettőben nagyon népszerű a hagyományos kaszinó kultúra.

Megéri-e részt venni egy junket utazáson?

Alapvetően azt lehet mondani, hogy egy junket túra bárki számára lehet jó választás függetlenül attól, hogy milyen összeget tud a nyaralásra szánni. Természetesen, ahogy az más utazások esetében is lenni szokott, minél nagyobb összeget költesz a nyaralásra, annál több extra szolgáltatást kaphatsz. Ezek azonban csak a szervezők által kínált extra programokat jelentik. Egy nagyobb összeg esetében beleférhet a programba akár egy-egy hajókirándulás, vagy drágább étterem meglátogatása, míg kisebb költségvetés esetében ezek a programok szerényebbek lesznek.

Persze sokan azt gondolhatják, hogy a végén egy-egy ilyen nyaralás mindenképpen drága lesz, hiszen a kaszinókban meghatározott időn keresztül játszani kell. Ez azonban nem feltétlenül így van. Ha ehhez hozzáadod a szervező által biztosított programokat, akkor egészen biztosan megtérül a nyaralás ára. Ráadásul a kaszinóban általában csak az előre meghatározott időtartamot kell eltölteni, ezt az időt pedig akár kisebb tétes játékokon is eltöltheted. Arról nem is beszélve, hogy egy kaszinóban akár nyerhetsz is, a megnyert összeget pedig teljes mértékben megtarthatod. Azt érdemes szem előtt tartani azonban, hogy ha vesztes szériát fogsz ki, akkor érdemes higgadtnak maradni, sőt előre készülni valamilyen stratégiával erre az esetre. Már csak azért is, mivel számos olyan kaszinó létezik, amelyek vállalják a veszteség egy részének a visszatérítését.

Ha egy ilyen túrában gondolkozol tehát, akkor a költségek meghatározása során érdemes minden fenti szempontot figyelembe venni. Azt azonban ne felejtsd el, hogy mindig elegendő a meghatározott időtartamot eltölteni a kaszinóban. Ezt követően te határozod meg, hogy mit szeretnél tenni. Így ezek a nyaralások lehetőséget biztosítanak a városok felfedezésére is.

Összegzés

Összegezve elmondhatjuk, hogy egy kis szerencsével rendkívül jó ajánlatokat találhatsz ebben a formában. Persze ez igényel egy kis utánajárást, de mindenképpen megéri az, hogy tartalmas nyaralásban lesz részed. Már csak azért is, mivel a játékra szánt összeggel együtt is sokszor megfizethetőbbek ezek a nyaralások, mintha csak útnak indulnál.

  1. szeptember 29.

Kapcsolódó cikkek

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - budapesti szállás, budapesti hotel, budai szállás, budai szálloda

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - Közel és mégis távol

Ha Budán szeretnénk színvonalas hotelben éjszakázni, jó megoldás lehet.

Four Seasons Vietnam - The Nam Hai, Hoi An

Luxushotelek - ilyen gyönyörű a vietnámi Four Seasons

A világ legjobb Four Seasons hoteleit szemléző sorozatunkban ezúttal a vietnámi Four Seasont mutatja be.