Mit csinálj, ha Jamaicában vagy? Adunk 5 tippet!

Jamaicában igazi karibi hangulat uralkodik.
Ilyen Jamaica! Mutatjuk!

Ha te is szeretnél bokáig süppedni a simogató, napsütötte forró homokban, ha szeretnél kicsit elmélázni a tengerparton üldögélve, a zöldeskék, kristálytiszta vizet nézve, miközben a kezedben egy igazi, jamaicai rumos koktélt szorongatsz, akkor ne habozz, olvasd el a cikket, hogy te is megtudd, miért érdemes Jamaicába utazni.

Az ellenállhatatlan strandok

Jamaica tele van szebbnél szebb strandokkal, amelyeken kedvedre süttetheted magad. Ha szeretsz a természet szépségében gyönyörködni, akkor a Seven Mile Beach érintetlen partszakaszának valamelyikén érdemes kipihenned a fáradalmaidat.

Mit csinálhatsz ezen a strandon? Elsősorban relaxálni és feltöltődni lehet itt, amelyben a magasba nyúló pálmafák, a homokos tengerpart sokat segíthet. Kedvedre sétálhatsz az elhagyatott partszakaszokon, élvezheted, ahogy a bokádat simogatják a fövenyt nyaldosó hullámok és gyönyörködhetsz a naplementében is.

A Seven Mile Beach Strandon búvárkodhatsz is. Gyönyörködhetsz a csodaszép víz alatti világban, élvezheted, ahogy melletted úszkálnak el a tengeri élőlények és megcsodálhatod a csodaszép korallzátonyokat is. A víz kristálytiszta, így biztos, hogy fantasztikus élményben lesz részed.

Ezen a strandon lehetőség van más, vízi sportok kipróbálására is, amelyet a turisták gyakran meg is tesznek. Kipróbálhatod a jet ski-t, de lehet kajakozni, vitorlázni, megtudhatod, hogy milyen érzés vízi síelni, vagy banánhajón utazni, sőt még hajós körutazásra is van lehetőség.

Ha Jamaicában jársz, a naplementét se hagyd ki (hányan jöttek már haza, és mesélték: "kihagytuk a naplementét" - a szerk.). Csodálatos látványt nyújt, ahogy a lemenő nap alábukik, és narancsvörös sugarai megcsillannak a tenger vízfelszínén.

Ételek sokasága

Jamaicában nyaralva sokféle ételt, többnyire tengeri herkentyűt is megkóstolhatsz. Ehetsz friss, grillezett, finoman fűszerezett homárt. De az étlapon szerepel még a királyrák, a különféle tengeri halak, a grillezett halak sokfélesége és a kagyló is.

A bolhapiacot se hagyd ki

Jamaicából nem térhetsz úgy haza, hogy nem viszel haza magaddal valamilyen szuvenírt. Ezeket a szuveníreket akár bolhapiacon is beszerezheted. Többek között találhatsz itt ékszereket, fatárgyakat és egyéb kézműves termékeket is.

Jamaica, a reggae zene hazája

Jamaicában még múzeumot is létrehoztak a rasztafári kultúra bemutatására. A reggae királya, Bob Marley nyughelye is itt található. Ha tisztelegni szeretnél az emléke előtt, feltétlenül fel kell keresned a helyet.

A méltán híres jamaicai rum

Van valami egyedülálló a jamaicai rumban, amely teljessé teszi a jamaicai élményeket, így neked is meg kell azt kóstolnod. A rum, Jamaica nemzeti itala, éppen úgy, mint Magyarországon, a pálinka. A rum eredete az 1600-as évekbe nyúlik vissza, amikor is a rabszolgák készítettek alkoholt, mégpedig melasz erjesztésével. Igazából, háromféle rum ismert Jamaicában. Az egyik a White Rum, amely édes ízű, könnyű és száraz. Az igazi jamaikai rum szintén édes ízvilággal rendelkezik. És a tölgyfahordóban érlelt Amber Rum, amelyet a prémium minőség és ezzel együtt a magasabb ár jellemez.

Kapcsolódó cikkek

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - budapesti szállás, budapesti hotel, budai szállás, budai szálloda

The Hotel Tiliana Budapest by Homoky Hotels**** - Közel és mégis távol

Ha Budán szeretnénk színvonalas hotelben éjszakázni, jó megoldás lehet.