Castellum Hotel Hollókő**** - A világ közepe

A környék számtalan látnivalót és programot kínál, ezért is érdemes megszállni a Castellum Hotel Hollókőben****.
Castellum Hotel Hollókő**** - mutatjuk, milyen

A fő attrakció természetesen Hollókő, a falu, amely a világörökség része már 1987 óta. A nógrádi település megközelíthetősége kiváló, Budapesttől például még hetven kilométerre sincs: a Liszt Ferenc repülőtér 67 kilométerre található. A Nógrádba történő lejutást gyorsítja az M3-as autópálya, amiről Hatvannál kell letérni, onnan pedig a 21-es úton lehet megközelíteni a Castellum Hotel Hollókőt****.

A csodás falu mellett ott a hollókői vár is, amit meg lehet nézni a pihenés és a wellnessezés közti időben. A tágabb ”környéken” egyébként meglepően sok érdekes helyet találni és meglepően sok a világörökség... Az egyik ilyen a Szlovákiában található Selmecbánya, ahol az óváros kapta meg ezt a státuszt.

Hasonló a helyzete az Aggteleki cseppkőbarlangnak, aminek Aggteleki Karszt és a Szlovák Karszt a hivatalos neve. Ha valaki borozna egy jót, annak sem kell messzire mennie, mert a Tokaj-hegyalja történelmi borvidék és kultúrtáj elérhető közelségben található.

Ha a fentiek nem keltették fel a Castellum Hotel Hollókőben megszálló vendég érdeklődését, akkor ott a Puszta, azaz a Hortobágyi Nemzeti Park. A kultikus és az UNESCO által is elismert hely még a környéken a Matyóföld, azaz Mezőkövesd és környéke, ahol a jellegzetes hímzéssel is találkozni

Ha a Castellum Hotel Hollókőből**** közelebbre mozdul ki a vendég, akkor több vallással, szellemiséggel kapcsolatos helyet is talál. Az egyik a Tarban lévő Buddhista Sztúpa és Templom, mellette a Kőrösi Csoma Sándor emlékpark és kiállítás. A következő hely a húsz kilométerre lévő Pásztón lévő Szentlélek-templom, a könnyező Mária szoborral. A szentkúti Nemzeti kegyhely is érdekes, akár a Szécsényben lévő Ferences Templom, ami arról híres, hogy II. Rákóczi Ferenc fejedelem, a fejdelemmé választása utáni éjszakát itt töltötte. A sort Szandán lévő Mária forrással zárjuk.

A hatvannyolc szobás Castellum Hotel Hollókő**** wellness részlegében nagy- és gyermekmedence is található. Aki nem csak lazulna, hanem dolgozna is, az konferenciákat, üzleti találkozókat, csapatépítési programokat is tarthat a hotelben és annak környékén.

A konferencia termek elnevezéseinek komoly a helyi kötődése. Az elrendezéstől függően 60-80 főt befogadó Tolnay terem, Tolnay Klári színművésznőről kapta a nevét, a Madách terem befogadóképessége pedig 40-22 fő. A munkát megkönnyíti, hogy a vetítővászon, az írótábla és a projektor is elérhető a konferenciákat rendezőknek.

Árak és szállásfoglalás ide kattintva érhető el!

Kapcsolódó cikkek

Bükfürdő fejlődik, a Hotel Caramell is.

Caramell Premium Resort**** Bükfürdő

Bemutatjuk az ország egyik legjobb hotelét.

Grand Park Hotel Rovinj***** - ha horvátországi nyaralást tervezünk, érdemes lecsekkolni ezt a szállást is

Grand Park Hotel Rovinj*****

Erre még Lőrinc is azt mondta, hogy brutál szép. Csak 6 óra Budapesttől.

Four Seasons Vietnam - The Nam Hai, Hoi An

Luxushotelek - ilyen gyönyörű a vietnámi Four Seasons

A világ legjobb Four Seasons hoteleit szemléző sorozatunkban ezúttal a vietnámi Four Seasont mutatja be.