Tippek, hogy megtaláld, melyik mozgásforma illik hozzád!

Az alábbiakban a megfelelő kérdésekkel segítünk, hogy megtudd, melyik sport az, amit neked találtak ki. A legjobb barátnő, barát lehet, hogy álmai sportját találta meg a futásban vagy a teniszben, ha az nem passzol a személyiségünkhöz, akkor kár erőltetni. Nézzük, miket vegyünk számításba, amikor szeretnénk belekezdeni valamiféle mozgásba!
Tippek, hogy megtaláld, melyik mozgásforma illik hozzád!

Ez az első lépés, hogy sikerüljön rájönnünk, mi való nekünk, ha meghatározzuk a céljainkat. A mozgással a legtöbben először fogyni szeretnének, mellettük sokan az izomzatukat fejlesztenék, de akadnak olyanok is, akiknek az egészségük megóvása miatt fontos, illetve a stressz levezetésére kezdenek bele. Sokszor az is megesik, hogy egyszerűen csak szórakozás kedvéért vágnánk bele, de a sörcsapok kiismerése helyett inkább valami hasznosabbat szeretnénk.

A második lépés, hogy felmérjük, milyen lehetőségeink vannak. Ha egy golfkészlet árát több év alatt tudjuk összespórolni, nem biztos, hogy ez az, amit nekünk találtak ki. Szempont, ha nehézséget okozna minden hónapban kitermelni egy fitneszbérlet árát, ahogy az is, ha egy alkalommal szívesen beruházunk például egy az edzéseinken hosszútávon kiszolgáló cipőre ( https://www.r-gol.com/hu/focicipok ) vagy teniszütőre.

Fontos, hogy felmérjük, inkább egyedül érezzük jól magunkat vagy közösségben. Ha nem szeretünk másokkal együtt ugrálni, nehezen tartjuk a lépést, akkor egy csoportos aerobik óra csak szenvedés lenne. Ha viszont kifejezetten élvezzük a csapatjátékokat, vagy csak szívesen versenyezünk, hogy ki a leggyorsabb, legjobb labdakergető ( https://www.r-gol.com/hu/adidas-predator ), akkor irány a foci- vagy kosárpálya! Ha egy hosszú nap után csak átgondolnánk a történteket, akkor a futás, az úszás, de akár a biciklizés is jó választás lehet számunkra, de a jógával is megtalálhatjuk a számításunkat. Focicipők terén itt is érdemes körbenézni: https://www.r-gol.com/hu/nike-mercurial

Nem árt az sem, ha tudjuk magunkról, hogy hamar beleununk dolgokba vagy akár órák hosszat is képesek vagyunk egyféle dologra koncentrálni. Ha igényünk az állandó változatosság, akkor a boksz, a tenisz, de a labdajátékok is jó választás, mivel minden meccs más és más. A crossfit sem egyhangú, és segít tágítani a határainkat, de akár a pilates is kellő változatossággal szolgálhat. Ha viszont megnyugvást találunk a monotonitásban, akkor a futás, az úszás és a biciklizés is örömet okoz majd.

Kapcsolódó cikkek

Kész labdazsonglőr a gyerek? Így kezdjen focizni!

Kész labdazsonglőr a gyerek? Így kezdjen focizni!

Akadnak jelek, hogy érdemes foglalkozni ezzel.

Biztonság a pályán három alapvető sportfelszereléssel

Biztonság a pályán három alapvető sportfelszereléssel

A foci egy nagyszerű sport, de csak akkor leljük majd örömünket benne, ha a biztonságunkat szolgáló sportfelszereléseket is beszereztük.

A népszerű amerikai sport - a spikeball egyedülálló lehetőségei

5 ok, ami miatt egyedülálló sport a spikeball

Ismered a spikeball nevű sportot? Most bemutatjuk!