5 ok, ami miatt egyedülálló sport a spikeball

A spikeball egy viszonylag új sportolási lehetőség világszerte, ahol a foci, a trambulinozás és a röplabda is összefonódik úgy, hogy közben egyedi és közösségépítő csapatokat hoz létre. A játék részletei és a népszerűségének a titkai a következőkben olvashatóak.
A népszerű amerikai sport - a spikeball egyedülálló lehetőségei

Egy viszonylag új játékért 1-2 éve szinte megőrült minden sportközösség. Nem volt olyan klubcsapat, akik ne próbálták volna ki a hirtelen népszerűségnek örvendező spikeballt. A játékot a Norwich City csapata találta ki eredetileg a kapusok számára, de ma már önállóan is működő és egyre nagyobb teret hódító sportág. A spikeball névre keresztelt játéknak a fő funkciója a kapusok ügyességi reflexeinek a fejlesztése és ezáltal a gyors reakcióidő kitolása lett volna, de kinőtte magát a játék.

A játék ötvözi a röplabdázást a focilabdával és mindehez egy trambulin is társul. A sportot 4 fő játszhatja egyszerre, amiből 2-2 fős csapatot kell alkotni. A meccs a röplabda szabályai szerint indul el egy szerválással, ami után az ellenfél csapatnak 3 leütési próbálkozása van. Ezután kezdődik meg a passzolgatás és a játékidő teljes menete. A győzelem a leütések számától függő. A spikeball népszerűségére még a rendőrség is felfigyelt egy évvel ezelőtt, ugyanis néhány városban gabonakörökhöz hasonló föld és fű kitaposás jelent meg, amit a legtöbben ennek a sportágnak a terjedésével magyaráztak a földönkívüli látogatói elméletek mellett. Ez is egyfajta bizonyíték arra, hogy a spikeball őrület, már réges - régen túlmutat egy edzőprogramon, a több sportágat ötvöző játék már önállóan is megállja a helyét.

Bár a sportág egyre népszerűbb és itthon is egyre nagyobb tömegeket mozgat meg, mégis Amerikában sokkal nagyobb arányban foglalkoztatja a sportrajongókat. A játék itthon is ismért és vannak csapatok is, akik rendszeresek tesznek azért, hogy ismertebbé váljon a sport, de például a magyar 1xbet magyar oldalán sem lehet még fogadni a spikeballra.

Az amerikai játék szinte mindent ötvöz, ami a legnépszerűbb sportágakra is jellemző, focilabda kell hozzá, csapatszellem, lehet ugrálni, helyzetet változtatni, de még az ellenfél számára is okozhatunk váratlan meglepetéseket. A spikeballról íme 5 ok, amiért a legjobb sportok közé sorolható.

1, A játékélmény egyedülálló
A meccs közben nemcsak a közvetlen játékosok élhetnek át eufórikus élményt, hanem nézőközönségként is egy izgalmas és nagyon látványos sportról beszélhetünk. A figyelmet megragadó játékterep, a gyors lezajlású történések remek hangulatot tudnak nyújtani. A szabadban végzett tevékenységként pedig, még inkább a nyári táborok, baráti összejövetelek csúcsa lehet.

2, Több típusú sportot is vegyít
A spikeball már csak azért sem unalmas, mert többféle sportból is merítkezik és ezzel fejleszti az állóképességet, a csapatjátékban való helytállást és a taktikai erőfölény kidolgozását is.

3, Sokoldalú és alkalmazkodó
A népszerű sportág rendkívül alkalmazkodó, szabadban, de teremben is játszható. A könnyen beszerezhető és szállítható eszközei révén egy táborozás alkalmából is bevállalható. A tengerparti homokban is kellemes meccsek tudnak lezajlani, de a havas idő sem szab gátat a gyakorlásnak.

4, Családias közeg
Mivel a sportág nem tartozik a legnépszerűbb Tippmix sportok közé, így a játékosok száma és a kisebb közösség is adott ahhoz, hogy egy családiasabb közeg alakulhasson ki. A sportot űző tagok szinte kivétel nélkül ismerik egymást és ezáltal nem csak a sport élménye az, ami összefogja őket, hanem a csapathoz való tartozás érzése is.

5, Könnyű bekerülni egy-egy közösségbe, amiből még hasznot is lehet termelni
A spikeball lehetőséget nyújt a sportolni vágyók számára, hogy a játék nagykövetségén regisztráljanak, ezzel klubokhoz is csatlakozni tudnak. Itt lehetőség van a játék kellékeit forgalmazni és részt venni a különféle népszerűsítési kampányokban.

Az Egyesült Államokból kiinduló sportág, még a 'Shark Tank' nevű valóságshowban is megjelent, ahol olyan befektető "cápák" szólalnak fel, akiknek az adott műsorban valamilyen új találmányt, ötletet mutatnak be a tervezők, feltalálók. A műsor kapcsán lehetőség van egy kis extra pénzbeli juttatásra is, ami a későbbi fejlesztések során igen jól tud jönni.

  1. szeptember 2.

Kapcsolódó cikkek

5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

A logikai társasjátékok egyik legnagyobb előnye, hogy erősítik a problémamegoldó képességet, hiszen játékosként számos döntést kell meghoznunk minden egyes lépés alkalmával.

Érvek egy új hobbi mellett – számos kifestő

Érvek egy új hobbi mellett – számos kifestő

Mindenkinek szüksége van egy hobbira, a számos kifestő az egyik legjobb mód, a szabadidő kellemes eltöltésének.