Kész labdazsonglőr a gyerek? Így kezdjen focizni!

Amikor a gyerekek megtanulnak járni, onnantól sokukat alig lehet leültetni egy pillanatra is, hiszen új tudományukat minél többet szeretnék gyakorolni, megmutatni a világnak.
Kész labdazsonglőr a gyerek? Így kezdjen focizni!

A kúszás és mászás utáni a totyogásból tehát hirtelen lesz rohanás, majd mindössze két szempillantás telik el, és már csak azt látjuk, hogy a pici a labdát kergeti. A legnagyobb focisták is így kezdik, meg azok is, akik aztán megmaradnak a meccsnézésnél. Mi alapján dönthetjük el, hogy érdemes komolyabban foglalkozni a dologgal?

Ki dönt valójában?

Általában a gyerekek, és ez jól is van így. Vannak olyan időszakok, amikor mi is hatással lehetünk rájuk, például egy folyamatosan követett világbajnokság könnyen olyan lázba tudja hozni az egész családot, hogy az átragad a gyerekekre, és a fociláz hevében kiderül, ő szívesen gyakorolná ezt minden nap. Ebben nagy szerepe lehet az ilyen események mellett a barátoknak, óvodás és iskolás társaknak. A foci edzéseket egyébként 5-6 éves kor előtt nem érdemes elkezdeni, így az első labdakergetések után még bőven van időnk tanulmányozni, majd eldönteni, tényleg focilabda legyen-e a fa alatt.

Csupa öröm, csupa haszon

Unásig ismételt, de annál fontosabb dolog, hogy a gyerekek, de alapvetően az emberek szervezetére, fizikai és mentális egészségére milyen elképesztően jó hatással van a sport. A gyerekeknél azért különösen fontos a mozgás, mert ez segíti az egészséges fejlődésüket, éppen ezért, ha jelét adják, hogy csapatban sportolnának, támogassuk őket, hiszen ez a szociális fejlődésükre is hatással lesz. A foci népszerűségének egyik oka, hogy nincs szükség horror felszerelésre a játékhoz, a legfontosabb hozzávaló, a focicipők könnyen megvásárolhatóak megfizethető áron.

Amennyiben gyerekünk a kapus posztjában remekel, akkor a kapuskesztyű, amivel még érdemes meglepni, az évek során, ha az érdeklődés megmarad, lehet egyre professzionálisabb típusokat választani, de ezekben az edzők is minden alkalommal a segítségünkre lesznek, tehát felesleges beruházásoktól nem kell tartanunk.

Kapcsolódó cikkek

Legdrágább magyar focista igazolások

Legdrágább magyar focista igazolások

A lista első két helyén ugyanaz az játékos található, valószínűleg ez a név senkinek nem fog meglepetést okozni, azonban a harmadik pozícióban található igazolásért már a 80-as évekig kellett visszemennünk.

A népszerű amerikai sport - a spikeball egyedülálló lehetőségei

5 ok, ami miatt egyedülálló sport a spikeball

Ismered a spikeball nevű sportot? Most bemutatjuk!

Biztonság a pályán három alapvető sportfelszereléssel

Biztonság a pályán három alapvető sportfelszereléssel

A foci egy nagyszerű sport, de csak akkor leljük majd örömünket benne, ha a biztonságunkat szolgáló sportfelszereléseket is beszereztük.