Kültéri lámpák - mutatjuk, milyenek kaphatók manapság

6 kültéri lámpatípust mutatunk be.
Kültéri lámpák - mutatjuk, milyen kaphatók manapság

6 kültéri lámpatípus és azok előnyei

A kültéri lámpák nagyon népszerűek manapság, talán nem véletlenül. Amikor kültéri lámpát vásárolunk, jó, ha kész terveink vannak, és nem csak úgy beleugrunk a vásárlásba. A kerti világítás megtervezésénél jó, ha számba vesszük, hogy milyen fényszínre, fényerősségre van szükségünk, hol és hány darabot szeretnénk elhelyezni, de az egységes stílus kialakítása, illetve a lámpatestek színe is fontos szempont lehet. Az, hogy milyen kültéri világító eszközöket vásárolunk, az is meghatározza, hogy az erkélyünkre, a teraszra, vagy a kertbe szánjuk azokat. Az is fontos szempont, hogy most épülő kertbe, vagy már egy kialakított, rendezett udvarra kívánjuk telepíteni ezeket a lámpatesteket. A cikkben 6 kültéri lámpatípust mutatunk be, hogy könnyebb legyen a választás, mert hiszen ezek a világító eszközök nem csak dekorációs elemek, hanem biztonsági célt is szolgálnak. Természetesen, ezeken kívül még számtalan kültéri lámpa kapható.

Kültéri mozgásérzékelős lámpatestek

A kültéri mozgásérzékelő lámpatestek nagyon hasznosak, mert hiszen mozgásérzékelő szenzorral rendelkeznek. Ahogy mozgást érzékelnek a közelben, automatikusan működésbe hozzák a fényforrásokat. A mozgás megszűnésével, a fényforrásokat ki is kapcsolják. Olyan kültéri lámpatestek is találhatók a piacon, amelyek úgynevezett alkonykapcsolóval rendelkeznek. Ezek naplemente után, vagy szürkületkor folyamatosan működnek.

Kültéri dekorációs lámpák

Azok a személyek, akik kertes házban élnek, vagy terasszal, illetve erkéllyel rendelkeznek, nem csupán a biztonságra törekszenek. Kültéri lámpatestet dekorációs célból is vásárolnak. Ezek a dekorációs lámpák nagyon hangulatosak, és többféle típusból válogathatunk, hiszen vannak leszúrható, hordozható, napelemes, projektoros, talpazatos és fűzér lámpatestek is a kínálatban.

Kültéri falba építhető LED lámpatestek

A kültéri LED lámpatesteket be lehet építeni betonfalba, kerti építmények oldalfalazatába, de még lépcsőkbe is. Ezek a termékek fekete, fehér és szürke színben kaphatók és vagy alumíniumból, vagy acélból készülnek. Diszkrét világítást és erősebb fényerősséget is biztosítani tudnak.

Kültéri függőlámpák

A kültéri függőlámpák között megtalálhatók a klasszikus és modern típusok, többféle színben. A függő lámpák kültéri, de fedett helységek megvilágítására szolgálnak. Stabilan rögzíthetők és a hosszúságuk általában állítható. Egy ilyen lámpa nagyon hasznos lehet amennyiben kint, de fedett helyen várunk vendégeket.

Kültéri állólámpa

A kültéri állólámpák amellett, hogy nagyon dekoratívak, a funkciójuk sem elhanyagolható. Az állólámpák LED kivitelezésben is kaphatók, de a kínálatban a klasszikus, a vintage és a rusztikus lámpák is szerepelnek, de már okos állólámpák is kaphatók.

Kültéri okos lámpa

Ma már számtalan elektronikai eszköz kapható okos kivitelben. A ma embere szereti a kényelmet és a lámpatesteket gyártó cégek mindent meg is tesznek annak érdekében, hogy kiszolgálják ezeket az igényeket. Ezek az okos állólámpák távszabályozóval rendelkeznek, és az okos telefonra töltött applikációval működtethetők. Antracit fekete, fehér, nikkel színben vásárolhatók meg, az anyaguk pedig lehet alumínium, acél, vagy műanyag.

Kapcsolódó cikkek

Így válassz helytakarékos és elegáns fürdőszoba kiegészítőket!

Így válassz helytakarékos és elegáns fürdőszoba kiegészítőket!

Kíváncsi vagy, hogy milyen lehetőségeid vannak a fürdőszobában? Cikkünkben több apróbb, ámde rendkívül hasznos és elegáns apróságot hoztunk!

Zsúrkocsi, grillrács, ételfedő háló - Tchibo webáruház

Zsúrkocsi, grillrács, ételfedő háló

A Tchibo webáruház kínálatából válogattunk.