3 eszelősen menő gin koktél, amit mindenképpen ki kell próbálnod!

Legyen szó egy elegáns buliról, esetleg egy otthoni összejövetelről, nagy kérdés lehet, hogy milyen alkoholos itallal vágjuk bele az estébe. Van azonban jópár olyan gin koktél, amit érdemes kipróbálnod és ilyenkor bevetned annak érdekében, hogy mindenkit lenyűgözhess. Lássuk azokat a remek keverékeket!
3 eszelősen menő gin koktél, amit mindenképpen ki kell próbálnod!

Nincs koktél gin nélkül

A gin egy gyógynövényekből álló ital, amelynek karakterisztikája olyan aromatikus tulajdonságokat ad, amit szinte semmi máshoz nem lehet hasonlítani. A legtöbb elkészített koktélban főként gint tartalmaznak, amit különböző alapanyagokkal egészítenek ki. Manapság már többezer keverék létezik, a legmenőbbek azonban a mai napig tarolnak.

A klasszikus martini

Talán senki számára nem lesz ismertelen az egyik leghíresebb és legrégebbi változat, a Martini. Az igazi italban csakis gin van, mint fő alkohol, a nagyszerűsége pedig az egyszerűségében rejlik. Ebben a gin és a száraz vermut a tökéletes arányban találkozik egymással. A ginből kevert martini azonban több más koktélnak is az alapjául szolgál. Nem véletlenül annyira fontos megtanulni azt tökéletesen elkészíteni.

Floradora

Amennyiben nem csupán frissességre, hanem igazán csodálatos látványra is vágyunk, akkor a Floradora lesz a megfelelő választás. Az egyik legkedveltebb és persze legismertebb gin alapú keverék elkészítéséhez elengedhetetlen alapanyag a málnaszirup, esetleg a málnalikőr. Ez igazán egyedi és különleges, rózsaszínes látványt eredményez, ami miatt már ránézésre is csorog az ember nyála.

Gimlet

Persze léteznek nagyon egyszerű, ámde annál nagyszerűbb koktélok is. A Gimlet bárki számára elkészíthető, amit nyugodtan el lehet szürcsölni akár az erkélyen is. A citromos alapú, kellemes hatást keltő változat egy kicsit kesernyés és savanyú, ezzel veszi le az embert a lábáról. A keverékbe nem árt tenni egy kis Finsbury London száraz gint, amitől igazán markáns italt kóstolhatunk meg. Amennyiben minőségi változatot készítenénk, akkor pedig a szirup helyett nem árt valódi citrom levét használni, ezzel is kihangsúlyozva a citrusos ízvilágot.

Webáruház gin választékkal

A Ginshop egy webáruház hatalmas gin választékkal. Itt szinte mindent megtalálni, ami ehhez az alkoholhoz köthető. Innen ráadásul gin fűszereket, tonikokat, de még egyéb kiegészítőket is rendelhetünk, amely nagyban elősegíti az otthoni közös italozást.

Összegezve

Most, hogy végre jobban megismerted azokat a gineket, amik bárhol megállják a helyüket, nyugodtan néz körbe a webáruház gin választékában, ahol különböző kiegészítőket is beszerezhetsz otthonra. Legyen szó fűszerekről, delikátról, esetleg felszolgáláshoz szükséges gin tonik pohárról egyaránt. Ezekben már látványosan fogyaszthatjátok el a Floradora, a Gimlet, vagy pedig a hagyományos Martini koktélt.

Kapcsolódó cikkek

Kávés tévhitek, amelyek még mindig makacsul tartják magukat

Kávés tévhitek, amelyek még mindig makacsul tartják magukat

A kávé kétségkívül a világ egyik legnépszerűbb, legszélesebb körben fogyasztott itala.

A népszerű amerikai sport - a spikeball egyedülálló lehetőségei

5 ok, ami miatt egyedülálló sport a spikeball

Ismered a spikeball nevű sportot? Most bemutatjuk!