Lézeres szemműtét: milyen árakra kell számítani?

Kétféle trendet láthatunk.
Lézeres szemműtét: milyen árakra kell számítani?

Azoknál a klinikáknál, akik az utóbbi években nem ruháztak be új gépekbe a lézeres szemműtétek árai folyamatosan csökkennek. egyértelmű, hogy ők az ár érzékeny fogyasztókat célozzák meg, akiknek nem az a legfontosabb, hogy a legmodernebb, legbiztonságosabb technológiával kezeltessék a szemüket, hanem az, hogy jó árat fizessenek. A másik irányt azok a klinikák képviselik, akik folyamatosan fejlesztenek, beruháznak és az iparági újításokat figyelve a legmodernebb, legbiztonságosabb gépeket vásárolják meg. Nyilván ezek a cégek nem tudnak árat csökkenteni, hiszen a nagyértékű gépek árát, hitelét ki kell termelniük. Ezeknél a cégeknél inkább enyhe áremelést tapasztalhatunk a tavalyi évhez képest.

Ami biztos, hogy aki szemüveget, kontaktlencsét hord és szeretne élesen látni segédeszközök nélkül, az a budapesti piacon meg fogja találni azt a klinikát, amelyik a pénztárcájának és az igényeinek leginkább megfelel.

Mennyibe került most egy lézeres szemműtét?

A kérdés némileg hasonlít ahhoz, hogy mennyibe kerül most egy pár cipő vagy egy autó: az árak, két szemre értve, negyedmillió forint és nyolcszázötvenezer forint között mozognak.

Ez természetesen csak magát a műtéti beavatkozást jelenti, mert emellett még lehetnek járulékos költségek is, mint a vizsgálatok és egyéb szolgáltatások árai, valamint a szemcseppek, melyeket a műtét után kötelező vagy ajánlott használni. Ha kíváncsi arra, hogy most mennyibe kerülnek a különböző kezelések a legmodernebb gépekkel rendelkező klinikán, akkor nézze meg ezt a lézeres szemműtét árlistát!

Mitől függ egy lézeres szemműtét ára?

Az egyes klinikák egyébként éppen ezen járulékos költségeket szokták akcióban, „ingyen” biztosítani, de előfordul, hogy magából a lézeres szemműtét árból is engednek. Az egyes beavatkozások között viszont, ahogy fentebb írtuk, markáns eltérések vannak – és nem csak az árat tekintve!

Hazánkban jellemzően megtalálhatók a legmodernebb nyugati eljárások mellett azok az évek, évtizedek alatt bevált műtéti típusok is, amelyek azért jellemzően kevesebbe is kerülnek.

Miben térnek el az egyes lézeres szemműtétek?

A PRK számít a legrégebbi, az „eredeti” lézeres szemműtétnek. Természetesen az excimer lézer technológia, ami a dioptria korrekciót végzi rengeteget fejlődött a kezdetek óta, ám a lényege változatlan: egy különleges mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra a szaruhártya legfelső hámrétege, majd egy excimer lézer végzi el a dioptria korrekciót. Ennél az eljárásnál a kezelés fájdalommentes, de a gyógyulási szakasz kellemetlen, fájdalmas lehet akár 4-5 napig is.

A Zero-Touch, mint a neve is mutatja, érintési nélküli, modern, felszíni kezelés. Ennél a beavatkozásnál nem készít az orvos lebenyt, mert egy excimer lézer távolítja el a szaruhártya legfelső hámrétegét – ezt követően pedig magát a dioptria korrekciót is elvégzi.

Elsősorban azoknak ajánlott a Zero-Touch beavatkozás, akik tartanak attól, hogy bármilyen tárggyal is a szemükhöz érjenek. Továbbá akinek vékonyabb a szaruhártyája, és ezért a lebenyes eljárás nem javallott, számukra is a Zero-Touch lehet az ideális beavatkozás.

Az OptiLASIK kezelés a LASIK kezelések közé tartozik, azaz a műtét során egy speciális precíziós eszköz készíti el a lebenyt, majd egy excimer lézer végzi el a szükséges dioptria korrekciót.

A LASIK kezelések régi, bevált módszernek számítanak, és Magyarországon is több tízezer ilyen lézeres szemműtétet végeztek már el. A gyógyulás szinte fájdalommentes és csak pár napig tart.

A kipróbált és bevált csúcstechnikát jelenleg a Z FEMTO 7D lézeres szemműtét típus képviseli. Két lézer dolgozik a szemen, és az eljárás magas minőségét igazolja, hogy gyakorlatilag azonnali éleslátást biztosít, egészen minimális gyógyulási idővel. Vezetni például már 4 órával a kezelés után lehet, olyan gyorsan beáll a megfelelő látásélesség.

Azok számára is kifejezetten javallott ez a fajta FEMTO eljárás, akiknek nagyon magas a dioptriája vagy a cilinder értéke, illetve vékony a szaruhártyája.

Ugyan ez a legdrágább is az eljárások közül, ám aki nem ér rá napokat, sőt heteket lábadozni, és szeretne akár már a kezelés napján teljesen tisztán látni, számukra egyértelműen a Z FEMTO 7D lézeres szemműtét a megoldás!

Ha mégsem választod a műtétet, akkor készíttess olyan szemüveget, amitől élesen látsz. Ezt megteheted pl. a Bartók Béla út közelében található optikusnál, ezen budapesti optika árai itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Ezek a lágylézer terápia előnyei

Ezek a lágylézer terápia előnyei

Tudományosan alátámasztott eredményekkel.

Ezt jelenti az ösztrogén dominencia

Mit jelent az ösztrogén dominencia?

Magyarországon a nők nagy részét érinti ez a kérdés.

A minőségi irodai szék segít a fájdalommentes ülésben

A minőségi irodai szék segít a fájdalommentes ülésben

A gerinc szenved leginkább, ha helytelenül ülünk.