Lézeres szemműtét: milyen árakra kell számítani?

Kétféle trendet láthatunk.
Lézeres szemműtét: milyen árakra kell számítani?

Azoknál a klinikáknál, akik az utóbbi években nem ruháztak be új gépekbe a lézeres szemműtétek árai folyamatosan csökkennek. egyértelmű, hogy ők az ár érzékeny fogyasztókat célozzák meg, akiknek nem az a legfontosabb, hogy a legmodernebb, legbiztonságosabb technológiával kezeltessék a szemüket, hanem az, hogy jó árat fizessenek. A másik irányt azok a klinikák képviselik, akik folyamatosan fejlesztenek, beruháznak és az iparági újításokat figyelve a legmodernebb, legbiztonságosabb gépeket vásárolják meg. Nyilván ezek a cégek nem tudnak árat csökkenteni, hiszen a nagyértékű gépek árát, hitelét ki kell termelniük. Ezeknél a cégeknél inkább enyhe áremelést tapasztalhatunk a tavalyi évhez képest.

Ami biztos, hogy aki szemüveget, kontaktlencsét hord és szeretne élesen látni segédeszközök nélkül, az a budapesti piacon meg fogja találni azt a klinikát, amelyik a pénztárcájának és az igényeinek leginkább megfelel.

Mennyibe került most egy lézeres szemműtét?

A kérdés némileg hasonlít ahhoz, hogy mennyibe kerül most egy pár cipő vagy egy autó: az árak, két szemre értve, negyedmillió forint és nyolcszázötvenezer forint között mozognak.

Ez természetesen csak magát a műtéti beavatkozást jelenti, mert emellett még lehetnek járulékos költségek is, mint a vizsgálatok és egyéb szolgáltatások árai, valamint a szemcseppek, melyeket a műtét után kötelező vagy ajánlott használni. Ha kíváncsi arra, hogy most mennyibe kerülnek a különböző kezelések a legmodernebb gépekkel rendelkező klinikán, akkor nézze meg ezt a lézeres szemműtét árlistát!

Mitől függ egy lézeres szemműtét ára?

Az egyes klinikák egyébként éppen ezen járulékos költségeket szokták akcióban, „ingyen” biztosítani, de előfordul, hogy magából a lézeres szemműtét árból is engednek. Az egyes beavatkozások között viszont, ahogy fentebb írtuk, markáns eltérések vannak – és nem csak az árat tekintve!

Hazánkban jellemzően megtalálhatók a legmodernebb nyugati eljárások mellett azok az évek, évtizedek alatt bevált műtéti típusok is, amelyek azért jellemzően kevesebbe is kerülnek.

Miben térnek el az egyes lézeres szemműtétek?

A PRK számít a legrégebbi, az „eredeti” lézeres szemműtétnek. Természetesen az excimer lézer technológia, ami a dioptria korrekciót végzi rengeteget fejlődött a kezdetek óta, ám a lényege változatlan: egy különleges mikrosebészeti eszközzel kerül eltávolításra a szaruhártya legfelső hámrétege, majd egy excimer lézer végzi el a dioptria korrekciót. Ennél az eljárásnál a kezelés fájdalommentes, de a gyógyulási szakasz kellemetlen, fájdalmas lehet akár 4-5 napig is.

A Zero-Touch, mint a neve is mutatja, érintési nélküli, modern, felszíni kezelés. Ennél a beavatkozásnál nem készít az orvos lebenyt, mert egy excimer lézer távolítja el a szaruhártya legfelső hámrétegét – ezt követően pedig magát a dioptria korrekciót is elvégzi.

Elsősorban azoknak ajánlott a Zero-Touch beavatkozás, akik tartanak attól, hogy bármilyen tárggyal is a szemükhöz érjenek. Továbbá akinek vékonyabb a szaruhártyája, és ezért a lebenyes eljárás nem javallott, számukra is a Zero-Touch lehet az ideális beavatkozás.

Az OptiLASIK kezelés a LASIK kezelések közé tartozik, azaz a műtét során egy speciális precíziós eszköz készíti el a lebenyt, majd egy excimer lézer végzi el a szükséges dioptria korrekciót.

A LASIK kezelések régi, bevált módszernek számítanak, és Magyarországon is több tízezer ilyen lézeres szemműtétet végeztek már el. A gyógyulás szinte fájdalommentes és csak pár napig tart.

A kipróbált és bevált csúcstechnikát jelenleg a Z FEMTO 7D lézeres szemműtét típus képviseli. Két lézer dolgozik a szemen, és az eljárás magas minőségét igazolja, hogy gyakorlatilag azonnali éleslátást biztosít, egészen minimális gyógyulási idővel. Vezetni például már 4 órával a kezelés után lehet, olyan gyorsan beáll a megfelelő látásélesség.

Azok számára is kifejezetten javallott ez a fajta FEMTO eljárás, akiknek nagyon magas a dioptriája vagy a cilinder értéke, illetve vékony a szaruhártyája.

Ugyan ez a legdrágább is az eljárások közül, ám aki nem ér rá napokat, sőt heteket lábadozni, és szeretne akár már a kezelés napján teljesen tisztán látni, számukra egyértelműen a Z FEMTO 7D lézeres szemműtét a megoldás!

Ha mégsem választod a műtétet, akkor készíttess olyan szemüveget, amitől élesen látsz. Ezt megteheted pl. a Bartók Béla út közelében található optikusnál, ezen budapesti optika árai itt találhatók.

Kapcsolódó cikkek

Orrpiercingtől lett beteg, ma már kerekesszékes

Orrpiercing miatt került kerekesszékbe

Braziliában történt, de azért tanulságos az eset.

5 lépés, amit megtehetünk az egészséges csontozatért

5 lépés, amit megtehetünk az egészséges csontozatért

A D-vitamin az immunrendszer támogatása mellett a kalcium felszívódását is segíti.

Melyik bornak van előnyös hatása is?

Melyik bornak van előnyös hatása is?

A pinot noirban található a legtöbb antioxidáns, a rezveratrol.