A minőségi irodai szék segít a fájdalommentes ülésben

Az ülő foglalkozásoknak számos előnye és hátránya van. Az egyik legnagyobb hátránya az, hogy az állandó ülés korántsem előnyös a szervezetünk számára. De nagymértékben befolyásolhatjuk, hogy az ülőmunka mennyire káros az egészségünket és nehezítheti meg az életünket.
A minőségi irodai szék segít a fájdalommentes ülésben

Az ilyen munkához az egyik lényeges dolog a megfelelő üléspozíció kiválasztása. Egy irodai szék nem csak kellemes helyet és kényelmet nyújthat az egész napos munka során, hanem megfelelő testtartást és egészségesebb életet is. Ma azt nézzük meg, hogyan válasszon széket, hogy egészségesebb testtartásban tudjon dolgozni.

A gerinc szenved leginkább, ha helytelenül ülünk

A gerinc egy olyan testrész, amely többé-kevésbé egész életünkben szenved. Míg a gravitáció állandóan hat a hátra, amikor egyenesen állunk, addig üléskor és fekvéskor a helytelen alátámasztás gyakran gátolja a gerinc természetes görbületét.

A helytelen ülés olyan dolog, amely már sajnos gyermekkorban be van kódolva az emberbe. A helyes ülőhelyzetben a hátnak mindig egyenesnek kellene lennie. Ülés közben a törzsnek és a comboknak közel kilencven fokos szöget kell bezárnia. A valóság sajnos egészen más, ezért nem ritka, hogy az emberek hetente több tucat órán át természetellenes testhelyzetben görnyedve ülnek a munkahelyükön.

Irodai szék a nagyobb kényelemért és egészségért

A rendszeres ülőmunkához a legjobb választás egy jó minőségű irodai szék. Az irodai székek számos fontos tulajdonsággal rendelkeznek. A székek legfőbb előnye, hogy úgy vannak kialakítva, hogy a test természetes tartását támogassák.

Ezenkívül egy irodai szék gyakran számos egyéb érdekes tartozékot is tartalmaz, amelyek elősegítik az egészséges és kényelmes ülést. Ilyen lehet például a kartámasz. Ezek lehetővé teszik, hogy karjait kényelmes pozícióba helyezze anélkül, hogy az előtte lévő íróasztal fölé hajolna. A másik egy fejtámla. Ha egész nap a számítógépet nézi, az fájdalmat okozhat a nyaki gerincnek, ezért jó, ha hátradőlhet, és a székben pihentetheti a fejét.

Hogyan válasszunk irodai széket?

Az irodai széket több paraméter alapján kell kiválasztani. Lényeges tényező a magasság állíthatósága. A legtöbb szék gázrugó segítségével állítható ülésmagassággal rendelkezik. Ezt úgy kell beállítani, hogy az irodai szék magassága ideális legyen – a comb és a lábszár 90 fokos szöget zárjon be.

Az asztal sarkának a könyök magasságában kell lennie. Vagy az asztal alacsonyabb, a monitorra lefelé kell nézni, ami gondot okozhat a nyaki gerincnek hosszú ülés esetén.

Ne feledje, hogy a fej helyzete és dőlésszöge a testtartást nagyban befolyásolja anélkül, hogy észrevennénk!

Galambos Dániel

Kapcsolódó cikkek

Melyik bornak van előnyös hatása is?

Melyik bornak van előnyös hatása is?

A pinot noirban található a legtöbb antioxidáns, a rezveratrol.

Ovuláció - amit tudni kell róla

Ovuláció - amit tudni kell róla

Ovulációs kalkulátort is érdemes lehet használni.

Ezek a lágylézer terápia előnyei

Ezek a lágylézer terápia előnyei

Tudományosan alátámasztott eredményekkel.