Fiskars és Gerber kések – Árak és egyéb hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Ha ezt nem is tudtad, arról már biztos hallottál, hogy a Fiskars és Gerber kések a piacvezető késmárkák a világon. Mit kell tudni róluk? Hogyan válassz kést vásárlás előtt? Segítünk!
Fiskars és Gerber kések – Árak és egyéb hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Először azt kell átgondolnod, hogy mire fogod használni magát az eszközt? Faragni fogsz vele, a konyhában fogod használni, szeleteléskor vagy csontozáskor lesz a segítségedre? Mindennapos használatra veszed-e, vagy esetleg sátorozásra, vadászatra akarod-e magaddal vinni. Akár beltéren, akár kültéren fogod őket használni, a Fiskars és Gerber kések mindenre kínálnak megoldást. A finn Fiskars cég beltérre, elsősorban a konyhádba készít késeket, míg a Gerber termékeket a kültéren hívhatod majd segítségül.

Kések kint és bent

Amennyiben a kés felhasználási módja megvan, máris egy nagy lépést tettél a tökéletes kés megtalálása felé. A beltéri, konyhai kések is számos feladatra specializálódtak. Az aprítást és vágásokat a szakács-, a zöldségek és a gyümölcsök előkészítését a zöldségvágó-, a kenyerek, pékáruk szeletelését pedig a kenyérvágó kések látják el. A vékony pengéjű, nagyon hajlékony filéző késekkel filézzük és daraboljuk a halat, a szeletelő kések segítségével pedig gusztusosan tálalhatjuk a hússzeleteket. A japán szakácsoktól örököltük a Santoku illetve Nakiri kést. Az előzőt a zöldfűszerek aprításához, húsok szeleteléséhez használják és hasonló a mi szakácskésünkhöz, de rövidebb és vékonyabb nála. A Nakiri kések és bárdok pedig szélesebb pengével rendelkeznek. A konyhában dolgozók sokszor preferálják az ún. késblokkokat, amelyek biztosítják a konyhai rendet, megakadályozzák a sérüléseket és átláthatóvá teszik a késállományt. A Gerber termékei közül sok a multifunkciós termék, hiszen, ha kültéren is dolgozol, nagyobb az esélye, hogy nem csak késre, hanem például fogóra, reszelőre vagy üvegnyitóra is szükséges lesz.

Penge és markolat – hasznos tudnivalók

A kés legfontosabb része a penge, hiszen ezzel végzi a munkát nap, mint nap. A piacvezető cégek termékei magas széntartalmú acélból készültek, hogy kiváló teljesítményt és tartósságot biztosítsanak, de ha még ennél is strapabíróbbat szeretnél, akkor CarbonMax pengét is választhatsz, amely 24-szer hosszabb ideig marad éles, mint hagyományos társaik.

Ha jobban kedveled a természetes anyagokat, a famarkolatú kés lesz a hozzád illő, viszont ha gumírozott- vagy fémmarkolatút választasz, az is éveken át fog szolgálni. A Fiskars és a Gerber is dizájn-vezérelt termékeket dob a piacra, így a megbízhatóság és a könnyen kezelhetőség mellett olyan markolatokkal fogsz találkozni, amelyek ergonomikusak, csúszásmentesek, segítik a tökéletes vágást. A kínálat közt van olyan különleges termék, amelynek tokjába beépítették az élezőt, így a késsel együtt egy kiegészítőt is kapsz.

Árak

A késeknél is igaz az a vásárlói tapasztalat, amely szerint a minőség pénzbe kerül. Egy átgondolt választással a késed hosszú éveken át fog téged szolgálni, ezért egy ilyen termékre igazán érdemes egy kicsit többet áldozni a családi kasszából. A Fiskars és Gerber kés árakról az Emaki weboldalán tájékozódhatsz bővebben.

Ha megvan a tökéletes választás, nézz utána, hogy hogyan tudod legjobban óvni és ápolni a pengéjét, hogyan vigyázz az élükre, hogy sokáig lehessen velük dolgozni.

Kapcsolódó cikkek

Fiskars és Gerber kések – Árak és egyéb hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Fiskars és Gerber kések – Árak és egyéb hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Tudtad, hogy a leggyakoribb gyakori dolog, amit mindennap a kezünkbe veszünk a pénztárca és az íróeszköz után a kés?