Hogyan tervezzük meg a konyha berendezését?

Az új bútorok kiválasztása előtt néhány dolgot gondoljunk át!
Hogyan tervezzük meg a konyha berendezését?

A lakberendezés egy sarkalatos pontja a konyha kialakítása, mivel ez az egyik legsűrűbben használt helyiség. Nem csak az étel előkészítése, a főzés és sütés zajlik itt, hanem családi, közösségi élet is. Éppen ezért érdemel alaposabb megfontolást ez a téma.

Mik az alapok, amiket számításba kell venni?

Először is a legfontosabb a rendelkezésünkre álló hely, illetve az alaprajzi lehetőségek, ezután a főzési szokásaink jönnek, majd hogy milyen sokan használjuk; még a tervezés előtt az anyagi lehetőségeink, legvégül pedig a számunkra elképzelhető ideális konyha képe, stílusa. Ha minden alapinformációt átgondoltunk, könnyebb lesz ezeket egymással egyeztetni, ami a megvalósítást is egyszerűbbé teszi.

Milyen alakú konyhabútort válasszunk?

Érdemes mindig azt szem előtt tartani, hogy az ideális konyha lehetővé teszi a gyors munkát, azaz egy munkaháromszög van benne kialakítva, ami egy fordulattal, maximum néhány lépés megtételével lehetővé teszi, hogy elérjük az alapanyagokat, a tűzhelyet és a mosogatót. A konyhabútorok kiválasztásakor az egyéni szokások és ez legyen az, ami meghatározza, hogy milyen alakú, egy vagy két soros, „L”, „U” vagy esetleg szigetes kialakítást választunk. A munkafelületek nagyságát is célszerű aszerint megválasztani, hogy mennyit szoktunk főzni, hiszen ha ez nem jellemző, a hozzávalók előkészítéséhez sem kell feltétlenül egy hosszabb pult.

Amennyiben a konyhában tevékenykedve sem akarjuk felügyelet nélkül hagyni a gyerekeket, és megoldható a nappalival egybenyitott forma, akkor érdemes a szigetes elrendezést választani, de éppígy akkor is ez lehet a legjobb opció, ha sokszor fogadunk vendégeket, akikkel szívesen beszélgetünk sütés vagy főzés közben is.

Stílus tekintetében az ideális konyháról alkotott álmainkat egyeztessük össze otthonunk berendezésével, így könnyebben döntünk majd a klasszikus és a modern kivitelezésű darabok végtelennek tűnő kínálata láttán. Mivel a konyha berendezése nem a legegyszerűbb és legolcsóbb mulatságok egyike, fontos a tervezés és az alaposság, hogy végeredményül egy olyan kellemes hangulatú konyhát kapjunk, ahol minden alkalommal jól érezzük magunkat.

Konyhabútor kiállítás

Kapcsolódó cikkek

Zsúrkocsi, grillrács, ételfedő háló - Tchibo webáruház

Zsúrkocsi, grillrács, ételfedő háló

A Tchibo webáruház kínálatából válogattunk.

Márciusi munkák a díszkertben

Márciusi munkák a díszkertben

Márciusban számos tennivaló akad a díszkertben. Cikkünkben összegyűjtöttük, melyek ezek!

Mit kell tudni az elektromos zárak működéséről?

Mit kell tudni az elektromos zárak működéséről?

Ha járt korábban olyan szállodában, ahol kulcs helyett egy kártyát kapott a szobájához, akkor már biztosan találkozott elektromos zárral.