Hogyan tervezzük meg a konyha berendezését?

Az új bútorok kiválasztása előtt néhány dolgot gondoljunk át!
Hogyan tervezzük meg a konyha berendezését?

A lakberendezés egy sarkalatos pontja a konyha kialakítása, mivel ez az egyik legsűrűbben használt helyiség. Nem csak az étel előkészítése, a főzés és sütés zajlik itt, hanem családi, közösségi élet is. Éppen ezért érdemel alaposabb megfontolást ez a téma.

Mik az alapok, amiket számításba kell venni?

Először is a legfontosabb a rendelkezésünkre álló hely, illetve az alaprajzi lehetőségek, ezután a főzési szokásaink jönnek, majd hogy milyen sokan használjuk; még a tervezés előtt az anyagi lehetőségeink, legvégül pedig a számunkra elképzelhető ideális konyha képe, stílusa. Ha minden alapinformációt átgondoltunk, könnyebb lesz ezeket egymással egyeztetni, ami a megvalósítást is egyszerűbbé teszi.

Milyen alakú konyhabútort válasszunk?

Érdemes mindig azt szem előtt tartani, hogy az ideális konyha lehetővé teszi a gyors munkát, azaz egy munkaháromszög van benne kialakítva, ami egy fordulattal, maximum néhány lépés megtételével lehetővé teszi, hogy elérjük az alapanyagokat, a tűzhelyet és a mosogatót. A konyhabútorok kiválasztásakor az egyéni szokások és ez legyen az, ami meghatározza, hogy milyen alakú, egy vagy két soros, „L”, „U” vagy esetleg szigetes kialakítást választunk. A munkafelületek nagyságát is célszerű aszerint megválasztani, hogy mennyit szoktunk főzni, hiszen ha ez nem jellemző, a hozzávalók előkészítéséhez sem kell feltétlenül egy hosszabb pult.

Amennyiben a konyhában tevékenykedve sem akarjuk felügyelet nélkül hagyni a gyerekeket, és megoldható a nappalival egybenyitott forma, akkor érdemes a szigetes elrendezést választani, de éppígy akkor is ez lehet a legjobb opció, ha sokszor fogadunk vendégeket, akikkel szívesen beszélgetünk sütés vagy főzés közben is.

Stílus tekintetében az ideális konyháról alkotott álmainkat egyeztessük össze otthonunk berendezésével, így könnyebben döntünk majd a klasszikus és a modern kivitelezésű darabok végtelennek tűnő kínálata láttán. Mivel a konyha berendezése nem a legegyszerűbb és legolcsóbb mulatságok egyike, fontos a tervezés és az alaposság, hogy végeredményül egy olyan kellemes hangulatú konyhát kapjunk, ahol minden alkalommal jól érezzük magunkat.

Konyhabútor kiállítás

Kapcsolódó cikkek

Így rendezz be egy trendi irodát!

Így rendezz be egy trendi irodát

Manapság a modern irodák kialakításánál már nem csak a praktikusság, de a design és a kényelem is fontos szerepet kap.

A kandalló előnyei otthonában

A kandalló előnyei otthonában

A kandalló melegséget és kényelmet kölcsönöz bármely helyiségnek.