Biztonság a pályán három alapvető sportfelszereléssel

Akármilyen sportról is legyen szó, csakis akkor érezzük magunkat jól az adott sportruházatban, ha az kényelmes és jól illeszkedik ránk. Egy jó sportruházat még abban is segíthet, hogy a legmagasabb szinten versenyezzünk és teljesítsünk a pályán. Mutatunk is három olyan sportfelszerelést, ami elengedhetetlenül fontos, ha a foci a kedvenc sportunk, vagy tervezzük, hogy a jövőben gyakrabban meglátogatjuk a futballpályát.
Biztonság a pályán három alapvető sportfelszereléssel

A sípcsontvédők fontossága

A futballpályán nem csak akkor érezhetünk keserű szájízt a szánkban, ha vereséggel zárult számunkra a meccs, hanem akkor is, ha alaposan sípcsonton rúgtak bennünket. A pályán nem lehet kikerülni a sérüléseket, viszont a sérülések kockázatai jelentősen csökkenthetők a megfelelő felszerelésekkel. Egy stílusos és megfelelő méretű sípcsontvédő nem csupán öltöztet a pályán, hanem a lábrúgások okozta nagyobb balesetek elkerülését is szolgálja. A legnagyobb márkák – Puma, Adidas, Nike –, is képviseltetik magukat a piacon, így egy-egy sípcsontvédő nem csak a biztonságunkat segíti majd a focipályán, hanem nagyon divatosak is leszünk. A https://www.r-gol.com/hu/sipcsontvedok oldalon keresgélve, korcsoportonként is válogathatunk a sípcsontvédők között.

Nem csak a lábat, a kezet is védeni kell

Ki mondta, hogy a kapusnak könnyű dolga van egy-egy meccs alatt? Nem elég csak a labdára figyelnie, a kezét is védenie kell. Ezt a célt szolgálják a kapuskesztyűk, amelyek szintén többféle méretben beszerezhetők és többféle márka is előrukkolt ilyen sportfelszereléssel. Egy jó kapuskesztyű rugalmas, maximális kényelmet biztosít és csak minimálisan vagy egyáltalán nem szívja magába a vizet, ami nagyon lényeges szempont esős időben. A kapuskesztyűvel szemben alapvető kritérium, hogy a kéz ujjai jól mozogjanak benne. A vastag csuklópánt egyrészt magas fokú biztonságot, másrészt stabilitást biztosít a kéz és a csukló számára. A kesztyű a kezeket védi a sérülésektől és segíti a kapust a labda elkapásában, míg a kényelmes és biztonságot nyújtó cipő minden focista számára elengedhetetlen. Remek kapuskesztyűk között válogathatunk gyermekünk számára is a https://www.r-gol.com/hu/kapuskesztyu-gyerekeknek oldalon.

Milyen legyen a műfüves focicipő?

A mesterséges fűvel ellátott talajfajtákra tervezték a műfüves focicipőket. A cipő talpán található stopli biztosítja a gyepen a legjobb tapadást. A kínálatban találhatunk kispályára alkalmasabb focicipőt, de profi meccsekre és edzésekre is terveztek a gyártók ilyen sport lábbeliket. Az olyan márkák, mint Mizuno, Joma, Diadora és New Balance, elsősorban a teremcipőket látják el új talpszerkezettel, míg a nagyobb gyártók – Adidas, Puma, Nike – a professzionális fűre gyártott és a terem focicipőkből is készít műfüves változatokat. Ezek a focicipők alapvető jelölésekkel vannak ellátva, így vásárlás előtt érdemes ezekkel kapcsolatban tájékozódni, ha a https://www.r-gol.com/hu/mufueves-cipok oldalon nézelődünk.

Kapcsolódó cikkek

A népszerű amerikai sport - a spikeball egyedülálló lehetőségei

5 ok, ami miatt egyedülálló sport a spikeball

Ismered a spikeball nevű sportot? Most bemutatjuk!

Kész labdazsonglőr a gyerek? Így kezdjen focizni!

Kész labdazsonglőr a gyerek? Így kezdjen focizni!

Akadnak jelek, hogy érdemes foglalkozni ezzel.

Tippek, hogy megtaláld, melyik mozgásforma illik hozzád!

Tippek, hogy megtaláld, melyik mozgásforma illik hozzád!

Hiába keresed, nem találod? Pedig a sportban biztosan létezik az igazi!