Olaszország híres szőlőültetvényei

Akár fehérbort, akár vörösbort keres, az olasz szőlőültetvények elképesztő választékot kínálnak.
Olaszország híres szőlőültetvényei

Egy túra Olaszország leghíresebb borászataiba lehetővé teszi, hogy megkóstoljon az olasz borok közül néhányat. Ha már ott van, felfedezheti a terület építészetét és dekorációját is. A borok mellett megkóstolhatja a régió ínyenc ételeit és sajtjait is.

Olaszország leghíresebb szőlőbirtokai közé tartozik a Scacciadiavoli, a Tezza és a Marchesi di Barola. Mindhárom szőlőültetvény a Chianti borvidéken található. Ezek a régiók meleg és barátságos kultúrával rendelkeznek. Emellett az ország legnépszerűbb borait is itt termelik.

A Scacciadiavoli szőlőbirtok tulajdonosai borkóstolási tevékenységet és túrákat biztosítanak. Vörös- és fehérboraikat a világ minden tájára exportálják. Javasolják, hogy foglaljon előre. Van egy La Foresteria nevű éttermük, amely a helyi konyhát párosítja a boraikkal. A túra során megismerheti a biodinamikus gyakorlatot, amelyet a szőlőbirtok alkalmaz.

A Tezza család szőlőbirtoka az olaszországi Valpatenában található, és az ország egyik legjobb borászata. A szőlőbirtok évente mindössze néhány ezer palack bort termel. A szőlőbirtok tulajdonosa Federico Tezza és fia, Flavio. A borászat borai több díjat is nyertek. A szőlőültetvény a Garda-tó közelében található. A terület hihetetlenül enyhe mikroklímával rendelkezik, ami lehetővé teszi a szőlő tökéletes fejlődését.

A Barone di Villagrande szőlőültetvény az Etna alsó lejtőin helyezkedik el, ami tökéletes mennyiségű napfényt biztosít. A szőlőültetvény nagy múltra tekint vissza, a borkészítés az etruszkok idejére nyúlik vissza. A szőlőültetvényen Malvasia delle Lipari és Passito bor készül. Pincetúrákat is szerveznek. Megkóstolhatja a borokat és élvezheti a látványos kilátást.

A Marchesi di Barola Olaszország leghíresebb szőlőskertje. Egy festői kastély szélén található, amely szőlőtúrákat kínál. Ez a szőlőültetvény az ősi és a modern gazdálkodási hagyományok keveréke. A szőlőültetvény több mint harminchárom hektárnyi olajfaligetet és szőlőültetvényt foglal magába. A borászatot Paolo De Marchi vezeti, aki 1976 óta áll a pincészet élén. A szőlőbirtok étteremmel rendelkezik, és az ország legjobb borainak előállításáról ismert. A szőlőbirtokon mintegy 30 000 palack bor található.

A Tezza család a sangiovese borairól híres. Szőlőiket egy negyvenöt hektáros birtokon termesztik. Ezek a szőlőültetvények 350 és 450 méter tengerszint feletti magasságban helyezkednek el. Ezt a bort gyümölcsös és rugalmas tanninok jellemzik. A borászat évente mintegy 30 000 palack bort állít elő. A családnak van egy telivér ménese is. A szőlőültetvényen egy madármenhely is található.

A Savignola szőlőültetvény Olaszország másik leghíresebb szőlőültetvénye. A szőlőültetvény egy évszázados, és itt található a történelmi La Signora szőlő, amely túlélte a filoxéravészt. A szőlőültetvény Verona közelében található, és érzéki élményt nyújt a látogatóknak. A szőlőültetvény a Certuti régióban található, amelyet az UNESCO a világörökség központi övezetének nyilvánított.

Kapcsolódó cikkek

Olaszország híres szőlőültetvényei

Olaszország híres szőlőültetvényei

Akár fehérbort, akár vörösbort keres, az olasz szőlőültetvények elképesztő választékot kínálnak.