Mit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról?

A pultos szakma napjainkban rendkívül elterjedt, ebből kifolyólag sokan végeznek el ezen a téren tanfolyamot ahhoz, hogy munkába tudjanak állni. A jobb tájékozottság érdekében a mostaniakban elmondjuk mindazt, amit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról és szakmáról.
Mit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról?

Kiknek ajánlott egy pultos képzés?

A pultos szakma szinte mindenkinek ajánlott, ám emellett fontos egy pár dologgal rendelkeznünk, ahhoz, hogy megfelelően tudjuk végezni a munkánkat.

Elsősorban fontos az, hogy határozottak és talpraesettek legyünk valamint az, hogy szeressünk az emberek közelében lenni. A pultos szakmában gyakori az, hogy pörögnünk kell valamint az sem kizárt, hogy néha a figyelem középpontjában leszünk. Fontos még az is, hogy vonzzon minket a vendéglátóipar és az abban való munka.

Abban az esetben, ha egy keresett szakmában szeretnénk elhelyezkedni, ami egyaránt jó fizetést is biztosít, mindenképp érdemes egy pultos tanfolyamra jelentkeznünk.

Mit tanítanak egy pultos képzésen?

Egy pultos képzésen sok mindenre megtanítanak, valamint felkészítenek minket. Szót ejtenek a személyi higiénia fontosságáról, valamint a megfelelő megjelenésről is. Nagyon fontos még a nyitás valamint a zárás is és az azokkal kapcsolatos teendők, így ezekről is mindenképpen szót ejtenek majd. Egy pultos képzésen számos különféle töltéstechnikát is tanulhatunk valamint azt is, hogyan kell bánnunk az italokkal. Persze ezek mellett megtanítanak még arra is, hogyan kommunikáljunk és bánjunk megfelelően a vendégekkel.

Mennyi idő egy ilyen képzés?

A legtöbb pultos tanfolyam elvégezhető akár 4 hét alatt. A legjobb hogy akár heti 1 alkalommal is elvégezhetők, így mellette nyugodtan lesz időnk munkánkra is, vagy bármi másra.

Mennyibe kerül egy pultos képzés?

Nehéz lenne meghatározni egy pultos képzésnek a pontos összegét, hiszen ezek ára függhet a képzés fajtájától, valamint a hallgatói státusztól is. Ennek ellenére nagyjából elmondhatjuk, hogy egy 4 hetes pultos tanfolyamnak az ára nagyjából 49.000 Ft. Abban az esetben, ha magántanulónak jelentkezünk és egy héten 3 alkalommal három órát igénylünk, akkor nagyjából 75.000 – 85.000 Ft-ra számíthatunk.

Hol helyezkedhetünk el egy ilyen képzéssel?

Szerencsére hatalmas kereslet van a pultosokra a világ számos részén. A legfontosabbak, amiket megemlíthetünk itt az alábbiak:

· bárok

· éttermek

· folyami hajók

· óceánjárókon,

· turista paradicsomokban

Mennyit kereshetünk a képzés elvégzése után?

Sok mindentől függhet az is, hogy mennyi pénz ütheti majd a markunkat egy ilyen szakmával. Elsősorban nem mindegy, hogy leendő munkahelyünk kis vagy éppen nagyvárosban található-e. Ezek mellett az is nagy szerepet játszik még itt, hogy nappal dolgozunk-e vagy éjszaka. Magyarországon a pultosok átlag keresete 250.000 Ft körül mozog, külföldön viszont ez akár 800.000 Ft is lehet.

Összegezve

Mindenképp érdemes tehát elvégeznünk egy pultos tanfolyam abban az esetben, ha ebben a szakmában szeretnénk dolgozni, hiszen rengeteg tudást sajátíthatunk el egy ilyen tanfolyamon. Nem beszélve a remek kereseti lehetőségekről sem.

Kapcsolódó cikkek

5 angol nyelvű mesterszak és előnyei

5 angol nyelvű mesterszak és előnyei

Kezedben az alapdiploma, s szívesen tanulnál tovább? Mutatunk 5 hazai mesterszakot, melyet angolul is megéri elvégezni. Kattints az előnyökért!

Mit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról?

Mit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról?

Ezt érdemes tudni a pultos tanfolyamokról, ha mi magunk is ilyen pályán szeretnénk elhelyezkedni a jövőben.