5 angol nyelvű mesterszak és előnyei

A magyar felsőoktatás kiválóan teljesít európai összehasonlításban is. Egyre több külföldi diák érdeklődik a képzések iránt, ez lehet az egyik oka a növekvő számú angol nyelvű lehetőségnek. Emellett a hazai továbbtanulók is egyre szívesebben tanulnak ilyen mesterszakon. Így ugyanis megerősítik, naprakésszé teszik, és tudományos szókinccsel bővítik nyelvtudásukat, növelve a diploma értékét. Cikkünkben 5 angol nyelvű hazai képzésről és azok előnyeiről lesz szó.
5 angol nyelvű mesterszak és előnyei

1. Emberi Erőforrás Tanácsadó

Szívesen segítenél másoknak a pályaválasztásban? HR osztályon próbálnád ki magad? A munkaközvetítés érdekel? Ezekre mind lehetőség egy ilyen diploma birtokában.

Ez a képzettség egyébként is a keresettek között van. Ha idegen nyelven végzed el, még jobbak az álláskeresési esélyeid a nemzetközi cégeknél.

2. Marketing Mesterszak

A promóciós, értékesítési, valamint reklámmenedzsment feladatokra folyamatosan keresnek a cégek jelölteket. Ebben az összetett hivatásban számít a kreativitás, az előrelátás, a problémamegoldó-készség, de a képzettség is.

Több egyetemen is elvégezhető idegen nyelven a marketing. A főbb témakörök:

· kutatási módszerek

· sales

· jogi ismeretek

· logisztika

· menedzsment

· gazdaság

· kommunikáció

Ilyen ismeretek birtokában hazai és nemzetközi szervezeteknek is dolgozhatsz, de saját vállalkozásba is kezdhetsz.

3. Regionális és Környezeti Gazdaságtan

Hazai és európai szinten is egyre fontosabbá válik a gazdasági folyamatok környezeti szempontból való megtervezése, irányítása. Mindez választ adhat a klímaváltozás és további természetvédelmi problémák kihívásaira.

Várhatóan a közeli jövőben is sok hozzáértő, közgazdász végzettségű, de a fenntartható fejlődésre nyitott munkavállalóra lesz szükség. Ezzel a végzettséggel az üzleti szférában, az államigazgatásban és az önkormányzatoknál is el lehet helyezkedni akár nemzetközi szinten is.

4. Ápolás mesterképzés

Az egészségügyi dolgozókat nemcsak Magyarországon, hanem világszerte számos álláslehetőséggel várják. A kurzusok elvégzése után ezért gyakran más országban találják meg számításukat.

Hazánkban gyógytornász, szülésznő, védőnő, ápoló és dietetikus irányultságú alapképzés, valamint az ápolás mesterszak is teljesíthető angolul. Az itt végzettek komplex szemléletet és még elmélyültebb tudást szereznek a klinikai gyakorlatban, ezáltal magasabb szinten művelhetik hivatásukat.

5. Művészeti képzések

Napjainkban a művészeti egyetemek is törekednek egyre inkább nemzetköziesíteni kurzusaikat. A leendő alkotók így egy professzionális nemzetközi hálózatba kapcsolódhatnak be már a felsőoktatásban töltött évek során. Két hamarosan induló, érdekes kurzus a fotográfia és az interakció tervezés, melyekre magyar és külföldi hallgatók is vállalkozhatnak.

Összefoglalás: Amennyiben már rendelkezed alapdiplomával, számtalan továbbtanulási út közül választhatsz. Egyes kurzusokon angolul tanulhatsz online vagy hagyományos formában, hogy egyszerűbb legyen nemzetközi vállalatoknál állást találni. Cikkünkben 5 lehetőségről írtunk.

Kapcsolódó cikkek

5 angol nyelvű mesterszak és előnyei

5 angol nyelvű mesterszak és előnyei

Kezedben az alapdiploma, s szívesen tanulnál tovább? Mutatunk 5 hazai mesterszakot, melyet angolul is megéri elvégezni. Kattints az előnyökért!

Ezért éri meg az aranykalászos gazda bizonyítvány: felsoroljuk az előnyeit

Ezért éri meg az aranykalászos gazda bizonyítvány: felsoroljuk az előnyeit

A gazdasági sikerek kulcsa és a fenntartható mezőgazdaság jövője lehet

Mit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról?

Mit érdemes tudni a pultos tanfolyamokról?

Ezt érdemes tudni a pultos tanfolyamokról, ha mi magunk is ilyen pályán szeretnénk elhelyezkedni a jövőben.