Meditáció kezdőknek

Ha a meditációt nehéznek találja, választhat rövidebb meditációt, vagy vezetett meditációt a kezdéshez
Meditáció kezdőknek

A meditáció leggyakoribb formája az ülés, de bármilyen felületen végezhető. Nem kell keresztbe tett lábbal egy fa alatt ülni a meditációhoz. Sőt, sok kezdő úgy találja, hogy egy kényelmes szék segít nekik a megfelelő testtartás megtartásában. Meditáció közben a kezeit az ölében vagy a térdein nyugtathatja. A szemét is nyitva tarthatja, de ügyeljen arra, hogy a légzésre és a testhelyzetre összpontosítson.

A meditáció időtartama a céloktól, az életmódtól és a rendelkezésre álló időtől függ. Kezdetben a legfontosabb szempont a következetesség. Próbáljon ki egy 10 perces ülést, és növelje azt, ahogy kényelmesen érzi magát. Ha a meditációt nehéznek találja, választhat rövidebb meditációt, vagy vezetett meditációt a kezdéshez. Kezdje azzal, hogy megfigyeli a gondolatait, anélkül, hogy elemezne vagy ítélkezne. Ha már néhányszor gyakorolta, haladhat egy hosszabb meditáció felé.

Az első néhány napban a meditáció kihívást jelenthet. Nyugtalannak érezheti magát, de ne hagyja, hogy ez elkedvetlenítse. Ehelyett próbáljon meg bizonyos érzetekre összpontosítani, vagy akár a légzését is ellenőrizni. Ne legyen túl szigorú magához, ha nehézségekbe ütközik. Minél többet gyakorol, annál könnyebb lesz. Ha készen áll, akkor a következő szintre léphet. A nehezebb rész valójában a múlt elengedése és az, hogy elkezdjük értékelni a jelen pillanatot.

A meditációs gyakorlat elkezdésekor fontos, hogy olyan rutint alakítson ki, amely segít megtartani a gyakorlatot. Győződjön meg róla, hogy van egy csendes, zavaró tényezőktől mentes hely. A televíziót is kikapcsolhatja, vagy becsukhatja az ablakokat, hogy kizárja az utca hangjait. Ha lakásban él, győződjön meg róla, hogy a lakótársai tudják, hogy meditál és hogy értesítse őket, amint befejezte.

Kezdőként rendszeresen gyakorolnia kell a meditációt, hogy elkerülje az unalmat. Fontos, hogy tudatában maradjon a testének. Fontos, hogy minden nap szakítson időt a meditációra, hogy érezhesse annak előnyeit. Ha egyszer időt szakít a meditációra, észre fogja venni, hogy többre képes, mint gondolta volna. Ilyenkor sokkal jobban fog összpontosítani és képes lesz a légzésére koncentrálni.

Kapcsolódó cikkek

Meditáció kezdőknek

Meditáció kezdőknek

Ha a meditációt nehéznek találja, választhat rövidebb meditációt, vagy vezetett meditációt a kezdéshez