Hogyan válasszunk kényelmes kanapét a filmmaratonokhoz?

A filmnézés közbeni kényelem segít még jobbá tenni a mozizás élményét. Akár sorozatokat nézel, akár a kultikus filmek rajongója vagy kényelmes kanapé nélkül sosem lesz az igazi a tévénézés.
Hogyan válasszunk kényelmes kanapét a filmmaratonokhoz?

Mit kell figyelembe venni vásárlás előtt?

Mielőtt elkezdenéd a keresést, válaszolj néhány alapvető kérdésre. A filmnézés mellett másra is fogod használni a kanapét, például pihenésre, olvasásra, esetleg időnként alvásra is? Ettől függ a kanapé elrendezése és mérete.

A kanapé kiválasztásánál döntő fontosságú, hogy hányan fogják használni a kanapét: ha csak ritkán vannak vendégeid, akkor babzsák vagy puff is elegendő lehet ahhoz, hogy az időnkénti összejöveteleken mindenkinek legyen helye.

A másik paraméter a nappali mérete és elrendezése. Kisebb szoba esetében válassz klasszikus kanapét, ha azonban nagyobb térrel rendelkezel választhatsz sarokkanapét, nagyobb U alakú kanapét vagy ülőgarnitúrát kanapéval és fotelekkel.

Fontos a TV-től való távolság

Ahhoz, hogy a kanapéról jól lásd a tévét, be kell tartani a javasolt távolságot. Sokan figyelmen kívül hagyják ezt a tényt, pedig nemcsak a filmnézés kényelmére van nagy hatással, hanem a szem egészségére is.

Ideális esetben az ülőalkalmatosságot a tévétől olyan távolságra kell elhelyezni, amely a tévé átlójának 2,5-szerese. A távolság bizonyos készülékek típusától függően némileg változhat. Minél nagyobb a kép, annál nagyobb lesz a látótávolság. Tehát 40 hüvelykes tévékészülék esetében legalább 2,5 méteres távolságban kell ülni, 48 hüvelykes tévékészülék esetében 2,75 méter, 55 hüvelykes tévékészülék esetében pedig 3,2 méter az ideális távolság.

Anyag és kopásállóság

A kanapé élettartamát és kényelmét befolyásolja a kárpit. A választásnál közrejátszik a költségvetés, a belső tér stílusa és a személyes ízlés. Bizonyos anyagok bizonyos helyzetekben praktikusak, míg másokban kevésbé.

A bőr az egyik legdrágább, de legtartósabb anyag. Hátránya azonban, hogy rendszeres impregnálást igényel, és nem légáteresztő. A kanapén töltött hosszú délutánokhoz kevésbé tekinthető praktikusnak.

A szövetkárpit lehet mikroszálas, mikrogyapjú vagy zsenília. A szövethuzatok sokoldalúbbnak mondhatók, nem igényelnek különleges ápolást, és széles színválasztékban kaphatók.

Az anyag mellett a kopásállóság is fontos minőségi paraméter. Ezt Martindale-ciklusokban fejezik ki. A klasszikus huzatok tartóssága körülbelül 20-40 ezer ciklus. Minél több a ciklusok száma, annál tartósabb a kanapé.

Kapcsolódó cikkek

Fiskars és Gerber kések – Árak és egyéb hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Fiskars és Gerber kések – Árak és egyéb hasznos tudnivalók vásárlás előtt

Tudtad, hogy a leggyakoribb gyakori dolog, amit mindennap a kezünkbe veszünk a pénztárca és az íróeszköz után a kés?

Zsúrkocsi, grillrács, ételfedő háló - Tchibo webáruház

Zsúrkocsi, grillrács, ételfedő háló

A Tchibo webáruház kínálatából válogattunk.

Így válassz helytakarékos és elegáns fürdőszoba kiegészítőket!

Így válassz helytakarékos és elegáns fürdőszoba kiegészítőket!

Kíváncsi vagy, hogy milyen lehetőségeid vannak a fürdőszobában? Cikkünkben több apróbb, ámde rendkívül hasznos és elegáns apróságot hoztunk!