Nem kell többé félni a fogorvostól, itt a fájdalommentes fogászat kora!

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz járni.
Nem kell többé félni a fogorvostól, itt a fájdalommentes fogászat kora!

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz járni. Már a fogászat szó hallatán is kirázza őket a hideg. Ódzkodunk és próbáljuk úgy alakítani, hogy csak akkor menjünk el fogorvoshoz, amikor már tényleg nagyon szükséges. Félünk a fájdalomtól, az érzéstelenítőtől, az injekciótól, a műszerektől. Minden „rettenetes” időpont előtt azt találgatjuk, vajon most mennyire fog fájni, ad-e egyáltalán érzéstelenítőt az orvos és persze a nagy kérdés: vajon mit fognak a fogainkkal csinálni?

Többé nem kell ezeken a kérdéseken gondolkoznunk és nem kell félve beülnünk a fogorvosi székbe, ugyanis a 21. században már lehetséges a fájdalommentes fogászat.

Mitől fájdalommentes a fogászat?

A mai korszerű eszközök segítségével lehetőség van az érzéstelenítésre, akár a gyökérkezelés során is. Az érzéstelenítés előtt egy articain zselét használnak, így tulajdonképpen az érzéstelenítő beadását sem érezzük.

Altatásos fájdalommentes fogászati kezelés

Az altatásban történő fogászati beavatkozások során nem csak a fájdalomtól szabadulunk meg, de akár több kezelés elvégzése is lehetséges egy alkalom során. A páciens nem fog emlékezni a beavatkozásra, így kellemetlen emléke sem marad.

Az altatásos kezelést leginkább azok számára ajánlják, akik rosszul viselik a fogászati beavatkozásokat, illetve akik érzékenyek, esetleg allergiásak a helyi érzéstelenítésnél használt anyagokra. Mindezt lehetőség van teljes altatásban, illetve úgynevezett fél-altatásban elvégezni. A fél-altatás alatt az alapreflexek működnek, kábult állapotban, de tudatánál van a páciens, így együtt tud működni az orvossal. Az ébredés után pedig fájdalommentesen, semmire sem emlékezve tér magához.

Az altatásos fogászati kezeléseket megelőzi egy kivizsgálás, amely arra szolgál, hogy lehet-e a páciensnél altatást végezni. Az altatás alatt, amely általában 1-2 óra, a beteg teljes megfigyelés alatt van. Az ébredés után pedig szintén felügyeletre szorul, így minden esetben kísérővel kell érkezni.

Ezek a fájdalommentes fogászati kezelések napjainkban már számos fogászati rendelőben elérhetőek. Tájékozódjon a fogászat.hu oldalán, és találja meg az Ön számára legmegfelelőbb kezelést, illetve rendelőt.

Kapcsolódó cikkek

Orrpiercingtől lett beteg, ma már kerekesszékes

Orrpiercing miatt került kerekesszékbe

Braziliában történt, de azért tanulságos az eset.

Milyen jótékony hatásai lehetnek a manuálterápiának?

Milyen jótékony hatásai lehetnek a manuálterápiának?

Mindnyájan hallottuk már többek között a gyógytorna, a fizikoterápia és a csontkovács szavakat, de lehet, hogy a manuálterápiát még nem.

Melyik bornak van előnyös hatása is?

Melyik bornak van előnyös hatása is?

A pinot noirban található a legtöbb antioxidáns, a rezveratrol.