Nem kell többé félni a fogorvostól, itt a fájdalommentes fogászat kora!

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz járni.
Nem kell többé félni a fogorvostól, itt a fájdalommentes fogászat kora!

A legtöbb ember nem szeret fogorvoshoz járni. Már a fogászat szó hallatán is kirázza őket a hideg. Ódzkodunk és próbáljuk úgy alakítani, hogy csak akkor menjünk el fogorvoshoz, amikor már tényleg nagyon szükséges. Félünk a fájdalomtól, az érzéstelenítőtől, az injekciótól, a műszerektől. Minden „rettenetes” időpont előtt azt találgatjuk, vajon most mennyire fog fájni, ad-e egyáltalán érzéstelenítőt az orvos és persze a nagy kérdés: vajon mit fognak a fogainkkal csinálni?

Többé nem kell ezeken a kérdéseken gondolkoznunk és nem kell félve beülnünk a fogorvosi székbe, ugyanis a 21. században már lehetséges a fájdalommentes fogászat.

Mitől fájdalommentes a fogászat?

A mai korszerű eszközök segítségével lehetőség van az érzéstelenítésre, akár a gyökérkezelés során is. Az érzéstelenítés előtt egy articain zselét használnak, így tulajdonképpen az érzéstelenítő beadását sem érezzük.

Altatásos fájdalommentes fogászati kezelés

Az altatásban történő fogászati beavatkozások során nem csak a fájdalomtól szabadulunk meg, de akár több kezelés elvégzése is lehetséges egy alkalom során. A páciens nem fog emlékezni a beavatkozásra, így kellemetlen emléke sem marad.

Az altatásos kezelést leginkább azok számára ajánlják, akik rosszul viselik a fogászati beavatkozásokat, illetve akik érzékenyek, esetleg allergiásak a helyi érzéstelenítésnél használt anyagokra. Mindezt lehetőség van teljes altatásban, illetve úgynevezett fél-altatásban elvégezni. A fél-altatás alatt az alapreflexek működnek, kábult állapotban, de tudatánál van a páciens, így együtt tud működni az orvossal. Az ébredés után pedig fájdalommentesen, semmire sem emlékezve tér magához.

Az altatásos fogászati kezeléseket megelőzi egy kivizsgálás, amely arra szolgál, hogy lehet-e a páciensnél altatást végezni. Az altatás alatt, amely általában 1-2 óra, a beteg teljes megfigyelés alatt van. Az ébredés után pedig szintén felügyeletre szorul, így minden esetben kísérővel kell érkezni.

Ezek a fájdalommentes fogászati kezelések napjainkban már számos fogászati rendelőben elérhetőek. Tájékozódjon a fogászat.hu oldalán, és találja meg az Ön számára legmegfelelőbb kezelést, illetve rendelőt.

Kapcsolódó cikkek

Görkorcsolyázni jó! Égess kalóriát és zsírt ezzel a sporttal!

Görkorcsolyázni jó! Égess kalóriát és zsírt ezzel a sporttal!

A görkorcsolyázásnak nincs nagy kultúrája hazánkban, pedig több szempontból is nagyon hatásos.

Melyik bornak van előnyös hatása is?

Melyik bornak van előnyös hatása is?

A pinot noirban található a legtöbb antioxidáns, a rezveratrol.

Meditáció kezdőknek

Meditáció kezdőknek

Ha a meditációt nehéznek találja, választhat rövidebb meditációt, vagy vezetett meditációt a kezdéshez