A paróka gondozásának 5 lépése

A nők egy része azért visel parókát, mert a saját hajuk vékonyszálú, kevés, emiatt kilátszik a fejbőrük és szégyellik a megjelenésüket.
A paróka gondozásának 5 lépése

Egyes nőknek egészségügyi okok miatt hullik ki a hajuk, ettől függetlenül szeretnének jól kinézni és nem szorongani, amikor emberekkel találkoznak, amikor ki kell lépni az utcára, de a munkahelyen sem teszi ki magát az ember szívesen a szóbeszédnek. A nők másik része pusztán csak kedvtelésből hord parókát. Vagy szeretnének stílust váltani, viszont nem szeretnék tönkretenni a frizurájukat egy hajfestéssel, vagy dauerolással, vagy egyszerűen csak bulinak tartják, ha minden héten más- más hajat viselhetnek. A parókát azonban gondozni kell. Most néhány parókagondozási trükkbe szeretnénk téged beavatni. Hiszen a paróka megfelelő ápolása elősegíti, hogy az hosszú élettartamú legyen, illetve azt, hogy sokáig jól is nézzen ki.

A fésülés és a „tárolás”

A parókát csak lágy és finom mozdulatokkal szabad fésülni. A legjobb, ha ehhez nem hajkefét használunk, mint a saját hajunkhoz, hanem csak fésűt. Amikor nem viseljük a parókát, akkor nem kell fésülni, elég, ha csak egy babafejre helyezzük, hiszen így is vigyázhatunk rá, sőt, a paróka így őrzi meg hosszú ideig a formáját.

A parókák mosása

A parókát is meg kell mosni néha, csakúgy, mint a saját hajunkat, hiszen sokféle szennyezőanyag belekerülhet. Mindig lágyan mossuk meg a parókát. Használhatunk sampont is. A legjobb, ha tincsenként mossuk, mert így nem gubancolódnak össze a hajszálak, akár eredeti, akár szintetikus parókáról legyen szó. Amennyiben a parókák kategóriából választottunk, akkor is gondozni kell, hiszen csak így őrzi meg hosszú ideig nem csak az alakját, de a fényét is. Mosást követően, csak lágy mozdulatokkal csavarjuk ki belőle a vizet. Vizes állapotban ne fésüljük és ne is formázzuk.

Mindig a megfelelő ápolószereket használjuk

Nem biztos, hogy az a sampon, vagy hajkondicionáló lesz a megfelelő, amelyet a saját hajunkra is használunk. A paróka bolt, ahol a parókánkat megvásároltuk, sok-sok tanáccsal is elláthat bennünket, így érdemes mindig megfogadni azokat.

A paróka ápolása

Használhatunk olyan termékeket, amelyek elősegítik, hogy a paróka hosszú ideig selymes és fényes legyen, de ezeket a parókaápoló szereket sem kell mindennap használni, elegendő csak néhány hetente. Arra azonban mindenképpen ügyelni kell, hogy alaposan öblítsük ki a parókánkból a termékeket, hogy a maradványok ne halmozódjanak fel a hajszálakon, mert ez nem csak nem nyújt szép látványt, de könnyen és hamar tönkre is teszi a parókánkat.

A rendszeresség itt nem érvényes

A parókát tehát nem kell minden egyes nap, miután viseltük, kimosni. A szintetikus parókák általában olyan fazonúak maradnak, ahogy megvettük. Vagy egyenes, vagy göndör, vagy hullámos. Ezeket nem lehet formázni, hiszen ezek gyárilag kapnak egy formát és nekünk így kell viselni. Az emberi haj parókát azonban bátran formázhatjuk, hiszen úgy viselkednek a hajszálak, mint a természetes haj. Ha szeretnél jó minőségű parókák közül válogatni, akkor ezt megteheted, ha egy webshopban barangolsz.

Kapcsolódó cikkek

Miért viselj kalapot? Mutatjuk!

Miért viselj kalapot? Mutatjuk!

A kalapviselésnek számtalan előnye létezik. Mutatjuk is, melyek ezek!

Sportfelső, sportmelltartó, női dzseki - Tchibo webáruház

Sportfelső, sportmelltartó, női dzseki

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.

Férfi esernyők

Férfi esernyők

Manapság nehéz kiszámítani az időjárás változásait, hiszen a hirtelen meleg pillanatok alatt hűvösebb, esős időre válthat, így célszerű mindig magunknál tartani az esernyőt.