5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

A logikai társasjátékok egyik legnagyobb előnye, hogy erősítik a problémamegoldó képességet, hiszen játékosként számos döntést kell meghoznunk minden egyes lépés alkalmával.
5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

Amellett, hogy ezek a játékok remekül szórakoztatnak, alaposan megdolgoztatják az agyunk mindkét féltekét, így mind az analitikai, mind a kreatív képességeink erősödnek.

A Gémklub kínálatában többféle logikai társasjáték várja, hogy kipróbáljuk magunkat. Az alábbi verziók mindegyike nagymértékben fejleszti az elménket, és egyben garantálja a minőségi kikapcsolódást.


1. Sakk

A sakkot talán senkinek sem kell bemutatni. Rengeteg sikeres ember hivatkozik arra, hogy sakk révén gondoskodik szellemi frissességéről.

A sakk segítségével intenzíven fejleszthetjük logikai készségünket és kreativitásunkat. A sakk köztudottan segít abban, hogy magabiztosabb problémamegoldók legyünk. Mivel az egész játék stratégiára épül, így általa megtanulhatunk előre gondolkodni és fókuszáltnak lenni olyan helyzetekben, ahol egyszerre több problémával is szembe kell néznünk.2. Backgammon, másnéven ostábla

Egy kétjátékos logikai társasjáték, melynek pontos feltalálását szintén homály övezi, de annyit tudunk, hogy közel 5000 éves múltra tekint vissza.

Napjainkban már backgammon világversenyeket rendeznek, és rengetegen játsszák ezt a játékot. Kiválóan fejleszthető vele a stratégiai érzékünk, hiszen itt sem csupán a szerencsén múlik a győzelmünk: rengeteg taktikai döntést kell meghoznunk a játszma során. Mint a sakkban, itt is előre kell terveznünk, tehát a játék pozitív hatását az élet más területein is gyümölcsöztethetjük.3. Dominó

A dominó óriási népszerűségnek örvend, legyen szó akár otthoni összejövetelekről, vagy éppen komolyabb versenyekről. Az eddig felsorolt játékokhoz hasonlóan itt sem ismeretes az, hogy kik és hol játszottak először dominóval a történelem folyamán. Egyesek szerint Kína a dominó őshazája.

A legfontosabb előnye a dominónak, hogy erősíti a matematikai és logikai gondolkodást. Minden játékosnak fel kell mérnie, hogy milyen számokra van szüksége ahhoz, hogy nyerjen, és hogyan tudja a legjobban kihasználni a rendelkezésére álló dominók kombinációit.


4. Mahjong

A mahjong szintén egy nagyon régi játék; egyes vélekedések szerint Konficiusz találta ki i. e. 500 körül. Egy olyan táblajátékról van szó, mely egyszerre több készséget is fejleszt. Kutatások kimutatták, hogy a rendszeresen játszott mahjong segít csökkenteni az Alzheimer-kór, és más demenciák kialakulásának kockázatát. Emellett lehetővé teszi, hogy kikapcsolódjunk és elszakadjunk a mindennapi stressztől. A játék közben az embernek szüksége van a figyelemre és koncentrációra, ezek a tényezők segítenek a gondolatok rendezésében és az elme lenyugtatásában.


5. Go

A Go játék, más néven Wei Qi, szintén egy stratégiai táblajáték, amit Kínában több ezer éve játszanak. A Go olyan képességeket fejleszt, mint a stratégiai gondolkodás, a tervezési- és elemzési képesség. A szerzett tudást nem csupán a játékban, de az élet más területein is alkalmazhatjuk, például a munkahelyünkön, a tanulmányaikban vagy a személyes életünkben, hogy megfelelő időzítéssel és tervezéssel érjük el a céljainkat.

Persze még ennél is több logikai társasjátékot találhatsz a Gémklub weboldalán. Nézz körül, és találd meg azt, amelyik a leginkább passzol hozzád.

Kapcsolódó cikkek

5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

A logikai társasjátékok egyik legnagyobb előnye, hogy erősítik a problémamegoldó képességet, hiszen játékosként számos döntést kell meghoznunk minden egyes lépés alkalmával.