Szerszámok és tartozékok, amikre minden vízvezeték-szerelőnek szüksége van

A vízvezeték-szerelő szerszámok minden munkához nélkülözhetetlenek, de néhány kötelező darab sokkal könnyebbé teheti a munkát. A vízvezeték-szerelők számára elengedhetetlenek a hővédő pajzsok és a fogók. Az olcsó darabok megvásárlása árt a környezetnek. A többi szerszám opcionális. A legtöbb alapvető vízvezeték-szerelési munkát elvégezheti nélkülük is. Ha profibb szeretne lenni, fontolóra veheti egy szerszámkészlet megvásárlását.
Szerszámok és tartozékok, amikre minden vízvezeték-szerelőnek szüksége van

Többféle fogó létezik, de sok más típusú szerszám is van, amelyekkel a vízvezeték-szerelőknek rendelkezniük kell. A csőhajlító birtoklása elengedhetetlen eszköz, amely segít elkerülni a dugulásokat. Ez egy kábelt használ, amely keresztül nyomja a csövön, ami hatékonyabb, mint a csövek kézzel történő hajlítása. Használhat egy cső fűrészelő szerszámot is, amellyel szorosabbá teheti az illesztést.

A vízvezeték-szerelési munkákhoz más szerszámok is elengedhetetlenek. A dugattyúk számos munkához nélkülözhetetlen és többféle formában és méretben kaphatók. Bölcs dolog, ha két különböző méretűt tart, így minden helyzetre van egy készlete. Az állítható csőkulcs elengedhetetlen a csővágáshoz. Szűk kör alakú élek és lekerekített felületek megforgatására alkalmas. Ez a praktikus eszköz, jelentős szorítású tárgyakat is képes megtartani. Használható egy lefolyó vagy egy eltört menet duguláselhárítására.

A csőkulcs mellett a vízvezeték-szerelőknek rendelkezniük kell egy hatlapos kulcskészlettel és egy vödörrel a felesleges víz és törmelék összegyűjtéséhez. A jó hatkulcskészlet alkalmas merítések és a csaptelep eltávolításához. Ezek a szerszámok a szivárgó WC-k javításához és karbantartásához is hasznosak.

Az egyenes csőkulcs a vízvezeték-szerelők elengedhetetlen szerszáma. Minden típusú csőmunkához ideális. Az egyenes csőkulcshoz többféle méretben kapható. A szabványos dugókulcs ideális. A megfelelő méret lehetővé teszi a csövek könnyű cseréjét. Egy dugókulcs-adapter is hasznos.

Egy másik nélkülözhetetlen szerszám a csavarhúzó csonk. A csavarhúzó lehetővé teszi, hogy könnyen elérje a nehezen hozzáférhető helyeket. A csülök csavarhúzó nagyszerű eszköz a szakemberek számára.

A következő nélkülözhetetlen eszköz a zseblámpa. A zseblámpa hasznos a szivárgások visszakereséséhez a korlátozott megvilágítású területeken. Hasonlóképpen, a karmos kalapács is nagyszerű eszköz a kemény csavarok és szögek eltávolításához. A fogazott vége megakadályozza, hogy a kalapács átfúrja a falat.

Itt találsz ilyen szerszámokat: www.weldman.hu/vizvezetekszerelo-szerszamok-1399

Kapcsolódó cikkek