Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

Amikor megtervezzük a lakásunkat, talán kicsit több figyelmet szentelünk a nappalira, az étkezőre vagy a konyhára, vagyis azokra a területekre, ahová esetlegesen a vendégeinket is invitáljuk. Pedig más helyiségek is fontosak. Vegyük például a fürdőszobát! Sok embernek számít, hogy milyen szőnyeget terít le a nappali padlóra, de a fürdőszoba szőnyeggel csak kevesen foglalkoznak. Mutatjuk is, hogy mit vegyünk figyelembe, ha a fürdőszobába szeretnénk szőnyeget venni!
Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

Amikor a fürdőszobába tervezzük meg a szőnyegünket, akkor a dizájnt mindenképpen előzze meg a biztonság. Ez akkor is lényeges, ha nincs semmi egészségügyi problémánk, de ez abban esetben kulcsfontosságú kérdés, ha idős szüleink is velünk élnek, vagy kisgyerekek is vannak a családban. Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt, ha egy szőnyeg outlet kínálata között válogatunk.

A fürdőszobában zuhanyozás és fürdés után óhatatlanul is vízcseppek kerülnek a padlóra, ami fokozza a csúszásveszélyt. A fürdőszoba szőnyegek általában csúszásgátlókkal is el vannak látva, így ha egy ilyen szőnyegre lépünk, közvetlenül zuhanyozást követően, biztosak lehetünk abban, hogy nem sérülünk meg, azaz mi is és a családunk is biztonságban lesz.

A fürdőszobaszőnyegek tervezésekor gondoltak arra is, hogy ne csak biztonságosak, hanem kényelmesek is legyenek. Hogy jóleső érzés legyen azokon állni, amikor kilépünk a zuhanyfülkéből vagy a fürdőkádból. Egyrészt ezek a szőnyegek melegek és puhák, másrészt nagyon jó nedvszívó képességgel is rendelkeznek. Sokkal kényelmesebb egy pihe-puha szőnyegen állva tisztálkodni, arcot krémezni, fésülködni zuhanyozást követően, mint a hideg csempén álldogálni.

A jó fürdőszobaszőnyeg nem csak számunkra jelent védelmet, hanem a padló számára is, akármilyen burkolatról is legyen szó. Fürdés és zuhanyzás alatt víz gyűlhet fel a zuhanyfülke vagy a fürdőkád előtt. Ha ez a víz a szőnyegbe kerül, akkor nincs gond, ha azonban vízzel áztatjuk a fürdőszoba padlóját, akkor az előbb-utóbb tönkre fog menni. És sokkal költségesebb újraburkolni a fürdőszobát, mint bizonyos időközönként új szőnyeget vásárolni.

A fürdőszoba szőnyegeknek nem csupán funkciója van, de karakteressé is varázsolhatják a fürdőszobát, főleg, ha az színében, textúrájában, mintázatában és alakjában tökéletesen passzol és belesimul a térbe. Még akár dekorációként is funkcionálhat a fürdőszoba szőnyeg.

Kapcsolódó cikkek

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

Ha gyermekei vannak, vizsgálja meg a célterület iskoláit, és döntse el, melyik a legjobb a gyermekei számára.

Kötelező tartozékok a macskatulajdonosok számára

Kötelező tartozékok a macskatulajdonosok számára

Akár kinti, akár benti macska, alomtálcára mindenképpen szükség lesz.

Tegye otthonosabbá társasháza auláját fekvő postaláda alkalmazásával!

Tegye otthonosabbá társasháza auláját fekvő postaláda alkalmazásával!

Elengedhetetlen és nap, mint nap használt eszköz a postaláda, amely minden egyes társasházban vagy azon kívül megtalálható.