Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

Amikor megtervezzük a lakásunkat, talán kicsit több figyelmet szentelünk a nappalira, az étkezőre vagy a konyhára, vagyis azokra a területekre, ahová esetlegesen a vendégeinket is invitáljuk. Pedig más helyiségek is fontosak. Vegyük például a fürdőszobát! Sok embernek számít, hogy milyen szőnyeget terít le a nappali padlóra, de a fürdőszoba szőnyeggel csak kevesen foglalkoznak. Mutatjuk is, hogy mit vegyünk figyelembe, ha a fürdőszobába szeretnénk szőnyeget venni!
Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

Amikor a fürdőszobába tervezzük meg a szőnyegünket, akkor a dizájnt mindenképpen előzze meg a biztonság. Ez akkor is lényeges, ha nincs semmi egészségügyi problémánk, de ez abban esetben kulcsfontosságú kérdés, ha idős szüleink is velünk élnek, vagy kisgyerekek is vannak a családban. Ezt mindenképpen tartsuk szem előtt, ha egy szőnyeg outlet kínálata között válogatunk.

A fürdőszobában zuhanyozás és fürdés után óhatatlanul is vízcseppek kerülnek a padlóra, ami fokozza a csúszásveszélyt. A fürdőszoba szőnyegek általában csúszásgátlókkal is el vannak látva, így ha egy ilyen szőnyegre lépünk, közvetlenül zuhanyozást követően, biztosak lehetünk abban, hogy nem sérülünk meg, azaz mi is és a családunk is biztonságban lesz.

A fürdőszobaszőnyegek tervezésekor gondoltak arra is, hogy ne csak biztonságosak, hanem kényelmesek is legyenek. Hogy jóleső érzés legyen azokon állni, amikor kilépünk a zuhanyfülkéből vagy a fürdőkádból. Egyrészt ezek a szőnyegek melegek és puhák, másrészt nagyon jó nedvszívó képességgel is rendelkeznek. Sokkal kényelmesebb egy pihe-puha szőnyegen állva tisztálkodni, arcot krémezni, fésülködni zuhanyozást követően, mint a hideg csempén álldogálni.

A jó fürdőszobaszőnyeg nem csak számunkra jelent védelmet, hanem a padló számára is, akármilyen burkolatról is legyen szó. Fürdés és zuhanyzás alatt víz gyűlhet fel a zuhanyfülke vagy a fürdőkád előtt. Ha ez a víz a szőnyegbe kerül, akkor nincs gond, ha azonban vízzel áztatjuk a fürdőszoba padlóját, akkor az előbb-utóbb tönkre fog menni. És sokkal költségesebb újraburkolni a fürdőszobát, mint bizonyos időközönként új szőnyeget vásárolni.

A fürdőszoba szőnyegeknek nem csupán funkciója van, de karakteressé is varázsolhatják a fürdőszobát, főleg, ha az színében, textúrájában, mintázatában és alakjában tökéletesen passzol és belesimul a térbe. Még akár dekorációként is funkcionálhat a fürdőszoba szőnyeg.

Kapcsolódó cikkek

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

Ha gyermekei vannak, vizsgálja meg a célterület iskoláit, és döntse el, melyik a legjobb a gyermekei számára.

A nyári kánikulában jólesik a kerti medencében pihenni

A nyári kánikulában jólesik a kerti medencében pihenni

Egy kerti medence igazi felfrissülést jelent a nyári szezonban.

Virágzó szobanövények: 5 növény, amely feldobja a lakást

Virágzó szobanövények: 5 növény, amely feldobja a lakást

Szeretnéd otthonodat virágzó szobanövényekkel díszíteni? Ebben a cikkben bemutatjuk az 5 legjobb növényt, amelyek egész évben virágoznak és könnyen tarthatóak.