9 szerszám, ami nem hiányozhat a szerszámosládából

Azok számára, akik szeretnek tenni-venni, szerelni a ház körül, azoknak szüksége van alap szerszámkészletre, amivel nekieshetnek a feladatoknak. Ezeket a szerszámokat célszerű lehet szerszámosládában tartani, hogy könnyen meg is találjuk. Éppen ezért most összegyűjtöttünk X szerszámot, ami nem hiányozhat a szerszámosládából, otthoni munkákhoz.
9 szerszám, ami nem hiányozhat a szerszámosládából

1, Vízmérték

A vízmérték egy elengedhetetlen kellék a szerszámos ládákban, hiszen segítségükkel megbizonyosodhatunk arról, hogy a vízszintes valóban vízszintes, a függőleges pedig valóan függőleges. Ráadásul vízmértékek esetében az egészen kicsitől, a két kezesig terjedhet a skála, így egy kis szerszámosládába is kerülhet egy.

2, Mérőszalag

Egy másik fontos mérőeszköz lehet a ládában a mérőszalag, melynek segítségével pillanatok alatt lemérhetjük bárminek a magasságát, szélességét, hosszúságát. Ráadásul a legtöbb verzió rögzíthető is, így ha véletlenül elengedjük sem ugrana össze.

3, Fűrész

Hobbi barkácsolók és kertészek szerszámosládájából abszolút elengedhetetlen lehet valamilyen típusú fűrész, amellyel a vastagabb anyagokat vághatjuk el. Ezen a téren válogathatunk a fém ,vagy épp fa megmunkálására alkalmasabb darabok között, attól függően mi magunk melyiket érezzük szükségesebbnek.

4, Szike

A fűrész mellett a szike, vagy vágókés lehet még olyan szerszám, amire mindenképpen szükségünk lehet. Ezen a rendkívül éles kések még a vékonyabb plexi lapokkal is gond nélkül elbánnak, nem beszélve a puhább kábelekről és hasonlókról. A szikék esetében ráadásul, ha úgy érezzük tompul az eszköz, akkor nemes egyszerűséggel letörölhetjük az éppen használt szelvényt, vagy csak cserélhetjük a teljes pengét.

5, Kalapács

A kalapácsról elmondhatjuk, hogy szerszámosláda nem létezhet nélküle. Az alapfunkcióját talán be sem kell mutatni, hiszen olyan munkákhoz, mint a szög beverése, két elem erőteljes összeillesztéséhez, vagy épp bontáshoz is alkalmazhatók. Előbbihez természetesen egy pár kilós darab is elég lehet, de ha mondjuk bontáshoz keresünk kalapácsot, akkor jóval súlyosabb darabok közül is válogathatunk. Amennyiben otthonra szeretnénk egy univerzális kalapácsot, akkor egy 10 kg-os verzió is megteheti.

6, Fogó

Egy másik szintén kötelező darabnak tekinthetők a különböző típusú fogok. Ezek közül a kombinált fogó a legnépszerűbb verzió, hiszen számos feladatra felhasználható. Élével elcsíphető drót, de a laposfogó résszel meg is szoríthatunk dolgokat. Természetesen, ha úgy érezzük, akkor több speciálisabb verziót is beszerezhetünk, amikkel könnyebben eshetünk neki egy-egy spécibb feladatnak.

7, Csavarhúzó

A kalapács és fogó mellett a csavarhúzók is abba a kategóriába esnek, amire mindenképpen szükség lehet a szerszámok között. A csavarok segítségével ugyanis könnyen rögzíthetünk dolgokat, de ehhez kelleni fog egy csavarhúzó is, amivel meghúzhatjuk a csavart. Ezen a téren lapos és csillagfejű verziók mellett ma már speciálisabb, cserélhető bitfejjel ellátott verziók közül is válogathatunk.

8, Villáskulcs

A csavarkulcs, vagy villáskulcs nagyon praktikus szerszám, mellyel meghúzni, illetve lazítani lehet szögletes fejű csavarokat, illetve anyacsavarokat. Az állítható fejű szerszámok fejébe ráadásul megtalálható egy kis görgő, mellyel a kulcs villájának a szélességét fokozatmentesen állíthatjuk.

9, Imbuszkulcs

Az imbuszkulcs egy relatív kevesebbet használt szerszámnak tekinthető, de kerékpárok szerelésekor, illetve lapra szerelt bútorok összerakásakor aranyat érhet, hiszen az esetükben alkalmazott csavarokba az ilyen hatszögletű fejjel ellátott csavarok alkotják őket.

Összegezve

Egy valamirevaló szerszámosládába tehát jó pár szerszámra szükség lehet, hogy minden egyes feladattal meg akarunk birkózni. Szerencsére a szerszámok forgalmazása online és a webáruházakban nagyban megkönnyíti, hogy beszerezhessük azt amire szükségünk lehet ládánk felszereléséhez.

Kapcsolódó cikkek

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelemes rendszer telepítése költséghatékony, proaktív megoldás. Zöld energiát termel, növeli az ingatlan értékét és energiahatékonyságát!

5 egyszerűen kezelhető növény, mely nem hiányozhat az otthonodból

5 egyszerűen kezelhető növény, mely nem hiányozhat az otthonodból

Cikkünkben egyszerűen kezelhető kerti dísznövényeket és szobanövényeket mutatunk be, melyek kezdő kertészek számára is ideálisak.

Mit tud egy olcsó BBQ smoker grillsütő?

Mit tud egy olcsó BBQ smoker grillsütő?

Mint sok más termék esetében, a BBQ smokernél is fontos a minőség.