9 szerszám, ami nem hiányozhat a szerszámosládából

Azok számára, akik szeretnek tenni-venni, szerelni a ház körül, azoknak szüksége van alap szerszámkészletre, amivel nekieshetnek a feladatoknak. Ezeket a szerszámokat célszerű lehet szerszámosládában tartani, hogy könnyen meg is találjuk. Éppen ezért most összegyűjtöttünk X szerszámot, ami nem hiányozhat a szerszámosládából, otthoni munkákhoz.
9 szerszám, ami nem hiányozhat a szerszámosládából

1, Vízmérték

A vízmérték egy elengedhetetlen kellék a szerszámos ládákban, hiszen segítségükkel megbizonyosodhatunk arról, hogy a vízszintes valóban vízszintes, a függőleges pedig valóan függőleges. Ráadásul vízmértékek esetében az egészen kicsitől, a két kezesig terjedhet a skála, így egy kis szerszámosládába is kerülhet egy.

2, Mérőszalag

Egy másik fontos mérőeszköz lehet a ládában a mérőszalag, melynek segítségével pillanatok alatt lemérhetjük bárminek a magasságát, szélességét, hosszúságát. Ráadásul a legtöbb verzió rögzíthető is, így ha véletlenül elengedjük sem ugrana össze.

3, Fűrész

Hobbi barkácsolók és kertészek szerszámosládájából abszolút elengedhetetlen lehet valamilyen típusú fűrész, amellyel a vastagabb anyagokat vághatjuk el. Ezen a téren válogathatunk a fém ,vagy épp fa megmunkálására alkalmasabb darabok között, attól függően mi magunk melyiket érezzük szükségesebbnek.

4, Szike

A fűrész mellett a szike, vagy vágókés lehet még olyan szerszám, amire mindenképpen szükségünk lehet. Ezen a rendkívül éles kések még a vékonyabb plexi lapokkal is gond nélkül elbánnak, nem beszélve a puhább kábelekről és hasonlókról. A szikék esetében ráadásul, ha úgy érezzük tompul az eszköz, akkor nemes egyszerűséggel letörölhetjük az éppen használt szelvényt, vagy csak cserélhetjük a teljes pengét.

5, Kalapács

A kalapácsról elmondhatjuk, hogy szerszámosláda nem létezhet nélküle. Az alapfunkcióját talán be sem kell mutatni, hiszen olyan munkákhoz, mint a szög beverése, két elem erőteljes összeillesztéséhez, vagy épp bontáshoz is alkalmazhatók. Előbbihez természetesen egy pár kilós darab is elég lehet, de ha mondjuk bontáshoz keresünk kalapácsot, akkor jóval súlyosabb darabok közül is válogathatunk. Amennyiben otthonra szeretnénk egy univerzális kalapácsot, akkor egy 10 kg-os verzió is megteheti.

6, Fogó

Egy másik szintén kötelező darabnak tekinthetők a különböző típusú fogok. Ezek közül a kombinált fogó a legnépszerűbb verzió, hiszen számos feladatra felhasználható. Élével elcsíphető drót, de a laposfogó résszel meg is szoríthatunk dolgokat. Természetesen, ha úgy érezzük, akkor több speciálisabb verziót is beszerezhetünk, amikkel könnyebben eshetünk neki egy-egy spécibb feladatnak.

7, Csavarhúzó

A kalapács és fogó mellett a csavarhúzók is abba a kategóriába esnek, amire mindenképpen szükség lehet a szerszámok között. A csavarok segítségével ugyanis könnyen rögzíthetünk dolgokat, de ehhez kelleni fog egy csavarhúzó is, amivel meghúzhatjuk a csavart. Ezen a téren lapos és csillagfejű verziók mellett ma már speciálisabb, cserélhető bitfejjel ellátott verziók közül is válogathatunk.

8, Villáskulcs

A csavarkulcs, vagy villáskulcs nagyon praktikus szerszám, mellyel meghúzni, illetve lazítani lehet szögletes fejű csavarokat, illetve anyacsavarokat. Az állítható fejű szerszámok fejébe ráadásul megtalálható egy kis görgő, mellyel a kulcs villájának a szélességét fokozatmentesen állíthatjuk.

9, Imbuszkulcs

Az imbuszkulcs egy relatív kevesebbet használt szerszámnak tekinthető, de kerékpárok szerelésekor, illetve lapra szerelt bútorok összerakásakor aranyat érhet, hiszen az esetükben alkalmazott csavarokba az ilyen hatszögletű fejjel ellátott csavarok alkotják őket.

Összegezve

Egy valamirevaló szerszámosládába tehát jó pár szerszámra szükség lehet, hogy minden egyes feladattal meg akarunk birkózni. Szerencsére a szerszámok forgalmazása online és a webáruházakban nagyban megkönnyíti, hogy beszerezhessük azt amire szükségünk lehet ládánk felszereléséhez.

Kapcsolódó cikkek

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

Ha gyermekei vannak, vizsgálja meg a célterület iskoláit, és döntse el, melyik a legjobb a gyermekei számára.

Így rendezz be kisméretű gyerekszobát

Így rendezz be kisméretű gyerekszobát

Kisméretű gyerekszobátok van otthon? Segítünk, hogy mire figyelj, ha az egész terület pár négyzetméter, de szeretnéd, ha hangulatos lenne.

Hogyan kell mosni az ágyneműt?

Hogyan kell mosni az ágyneműt?

Ha valaha is elgondolkodott azon, hogyan kell ágyneműt mosni, van néhány alapvető tipp, amely megkönnyíti a munkát.