Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a fürdődézsát

A belső tér tisztítása mellett érdemes a fát kívülről is kezelni.
Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a fürdődézsát

A fürdődézsa rendszeres tisztítása egyszerű feladat. A szerves anyagok hajlamosak felhalmozódni a víz felszínén, és csúnya csíkokat hagynak maguk után. Ha megtisztítja ezeket a felhalmozódásokat, megőrizheti dézsája elegáns megjelenését, miközben növelheti élettartamát. Mivel a vízszint általában alacsony, a dézsát könnyebb gyakran leengedni és újratölteni. A legjobb, ha időnként ellenőrzi a víz pH-szintjét, mivel a túl magas pH-szint korrodálhatja a dézsa alkatrészeit és károsíthatja a bőrt. Alternatívaként a túl alacsony lúgos szint károsítja a fából készült dézsákat, és foltokat okoz.

A fürdődézsák rendszeres karbantartása megvédi a fából készült falakat az időjárás viszontagságaitól. A legjobb időpont a falak lenolajjal való bekenésére az, amikor a dézsa üres. A lenolaj kiválóan kezeli a fafelületeket, és segít megelőzni a víz behatolását és a repedezést a hideg és meleg időjárás során. Legalább évente egyszer kezelheti a dézsa külsejét.

A belső tér tisztítása mellett érdemes a fát kívülről is kezelni. Ehhez kenje be lenolajjal a fát a külső oldalon. Ez az olaj megvédi a fát a korhadástól, valamint védelmet nyújt a hideg és meleg időjárás ellen. A lenolajat azonban csak a dézsa külső falain használja. A fa belsejének kezelésére használhat lenolaj alapú terméket.

A fürdődézsa nagyon kevés tisztítást igényel. Jó technika a dézsa jó állapotban tartására, ha néhány használat után leereszti, lesikálja, és friss vízzel pótolja. Kerülje a durva vegyszerek használatát. Egy egyszerű súrolópad megteszi a hatását. Hidrogén-peroxidot is adhat a vízhez, hogy sterilizálja azt, és megakadályozza a baktériumok elszaporodását.

A megfelelő típusú tisztítószer használatával elérheti, hogy a dézsa hosszabb ideig tartson, és tiszta maradjon a belseje. A fürdődézsa tisztításakor ügyeljen arra, hogy a vízvezetéket alaposan megszárítsa.

Kapcsolódó cikkek

Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

A fürdőszobai szőnyeg kiválasztásánál sok szempontot figyelembe kell vennünk.

Tegye otthonosabbá társasháza auláját fekvő postaláda alkalmazásával!

Tegye otthonosabbá társasháza auláját fekvő postaláda alkalmazásával!

Elengedhetetlen és nap, mint nap használt eszköz a postaláda, amely minden egyes társasházban vagy azon kívül megtalálható.

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

Ha gyermekei vannak, vizsgálja meg a célterület iskoláit, és döntse el, melyik a legjobb a gyermekei számára.