A nyári kánikulában jólesik a kerti medencében pihenni

A gyerekeknek hasznos nyári programokat kell kitalálnunk, mert sok esetben, ha rajtuk múlna, egész nyáron a házban tartózkodnának. Mutatjuk, hogy miket szerezhetünk be, hogy minden gyermek jól érezze magát otthon és a kertben.
A nyári kánikulában jólesik a kerti medencében pihenni

A szülőknek nem mindig van idejük és energiájuk otthonról kimozdulni, viszont a gyerekeknek kell a mozgás és a "napfény-vitaminra" is szükségük van. Nyáron kell D-vitaminnal feltöltekezni, ehhez azonban az szükséges, hogy minél több időt töltsenek kint, a kertben. Mit tehetünk? Teremtsük meg a saját kalandparkunkat, játszóterünket az udvaron. Minél több játéka van a gyereknek a kertben, annál vonzóbb lesz számára, hogy a nyári szünetben kint, és ne bent tartózkodjon. Mutatjuk, hogy mivel is fokozhatjuk gyermekünk nyári örömét és milyen játékokkal segíthetjük elő még nyáron is a fejlődésüket!

A mozgásfejlődést biztosító játékok kicsiknek

A gyerekek, legyen szó kisfiúról vagy kislányról, imádják a két - és háromkerekű bicikliket, járgányokat. Ezekkel a játékokkal aztán órákig elvannak. Ha nagy a kert, szerezzünk be elektromos kisautót, melynek korlátozható a sebessége. A gyerektraktorok is nagy népszerűségnek örvendenek, de amit minden gyermek imád az nem más, mint a lábbal hajtós járgányok és a háromkerekűek. Ezek a játékok nem csak kellemes kikapcsolódást ígérnek, de a gyermek mozgásfejlődését is elősegítik. Mini játszóteret is létrehozhatunk, ahol kicsik és nagyok egyaránt feltöltődhetnek, kikapcsolódhatnak.

Sporteszközök nem csak nagyoknak

A fentebb említett eszközök segítik a gyermeki mozgás, a képzelőerő fejlesztését, az érzelmi és mentális egészség fenntartását, de a gyerekeknek szociális kapcsolatokra is szüksége van és azt is jó, ha megtanulják, hogyan kell csapatban játszani, működni. Ezt segítik elő a különféle sporteszközök. De a kapcsolatai – akár a szüleivel, akár a barátaival tölti az időt –, úgy is erősödhetnek, ha sok közös élményben van részük. A kertben felállított medence ezt a célt is szolgálhatja.

Pihenés a kertben medencével

Ma már egyáltalán nem elérhetetlen dolog a kerti medence. Ráadásul olyan széles a választék ezen a téren is, hogy minden család megtalálhatja a kedvére valót. Nagyon népszerűek a felszíni kerti medencék, a gyermekmedencék, a felfújható peremmel rendelkező medencék.

A medence azonban csakis abban az esetben lesz egész szezonban élvezhető, ha odafigyelünk annak tisztaságára. Ezt segítik a vízforgatók, amelyeknek egyik előnye a magas szintű víztisztítás, illetve az alacsony karbantartás. Nem utolsó szempont, hogy nagyon egyszerű a beüzemelésük is.

Ha már beruháztunk egy medencére, akkor ne feledkezzünk el arról, hogy a medence kiegészítők is épp olyan fontosak, mint a vízforgató. Döntsünk akármilyen medence mellett is, az alapfelszereltséget minden medencetulajdonosnak be kell szereznie, azaz a porszívót, a leszedőhálót vagy védőalátétet.

Kapcsolódó cikkek

A nyári kánikulában jólesik a kerti medencében pihenni

A nyári kánikulában jólesik a kerti medencében pihenni

Egy kerti medence igazi felfrissülést jelent a nyári szezonban.

Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

Mi számít, ha a fürdőszobába választunk szőnyeget?

A fürdőszobai szőnyeg kiválasztásánál sok szempontot figyelembe kell vennünk.

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor kiválasztja, hová költözzön 2022-ben

Ha gyermekei vannak, vizsgálja meg a célterület iskoláit, és döntse el, melyik a legjobb a gyermekei számára.