Mit tud egy olcsó BBQ smoker grillsütő?

Mint sok más termék esetében, a BBQ smokernél is fontos a minőség.
Mit tud egy olcsó BBQ smoker grillsütő?

De vajon érdemes az olcsóbb árfekvésű termék mellett letenni a voksunkat? Mielőtt azonban el tudnánk dönteni, hogy egy olcsóbb vagy egy drágább árfekvésű termékre van szükségünk gondoljuk át, hogy mi is az a barbecue.

Mi az a barbecue?

Magyarországon talán kevesen tudják, de a grillezés nem azonos a barbecue-val. Grillezés során a húst egy forró rácsra helyezzük és hővel kezeljük. Magas hőmérsékleten gyorsan vagy alacsonyabb hőmérsékleten lassabban grillezzük meg a húsokat. Ezzel szemben a barbecue csak alacsony hőfokon dolgozik és a hús elkészítése is sokkal hosszabb ideig tart. Ez az eljárás tulajdonképpen füstölést jelent. Füstölésre alkalmasak a gömbgrillek, a kamado grillek, a függőleges vizes füstölők, az ofszet füstön sütők, a különféle tűzgödrök és a házilag elkészített tűzterek is.

Milyen árakon kapható a BBQ smoker és mit tudnak ezek a termékek?

A G21 BBQ big grillsütő hagyományos amerikai mozdony formával rendelkezik. A 2 kamrás, 2 grillrácsos sütő kisebb társaság esetén nyújt kényelmes lehetőséget arra, hogy finom ételeket készítsünk. A grillt faszénnel és keményfával is fel lehet fűteni, így nem csak sima grillezésre jó. Ezt a típust bátran használhatjuk meleg vagy hideg füstölésre is. A grill segítségével a húsok porhanyósak lesznek, de azzal számolni kell, hogy az elkészítésük is sokkal hosszabb ideig tart. A szett tartalma egy takaró is, amely megvédi a sütőt a portól és a kosztól, így a szabadban is könnyedén tárolható. Ezek a nagyobb termékek jellemzően vastagabb acéllemezből készülnek, így a minőségük is kiemelkedő. A G21 BBQ grill ára 100 000 Forint körül mozog. Ezért is érdemes tisztában lenni azzal, hogy mit tud egy olcsó BBQ smoker. Ha nincsen feltétlenül szükségünk olyan sütőre, ami ennyi mindent tud, akkor egy olcsó BBQ smoker is megteszi. Ma már 3 in 1 termékeket is gyártanak pontosan azért, hogy mindenki megtalálja a számára megfelelő megoldást. A Hecht BBQ, tűzrakó és grill szintén robosztus kialakítású termék, de ára már jóval megfizethetőbb, hiszen 60 000 Forint környékén is hozzájuthatunk.

Egy ragacsos szósszal bevont borda vagy egy savasabb és ecetesebb különleges pácolású hús minden bizonnyal elkápráztatja majd vendégeinket. A BBQ húsok sokkal különlegesebbek, mint grillezett társaik és nem is sokan vállalkoznak ezeknek az ételeknek az elkészítésére. Több helyen is vásárolhatunk szakkönyveket, amelyekből könnyedén elsajátíthatjuk a legfinomabb húsok elkészítését és számtalan receptre is szert tehetünk. Ha már egy olcsóbb sütőn elsajátítottuk a bbq tudományát, akkor bátran átválthatunk egy sokkal komolyabb sütőre is.

Kapcsolódó cikkek

Mit tud egy olcsó BBQ smoker grillsütő?

Mit tud egy olcsó BBQ smoker grillsütő?

Mint sok más termék esetében, a BBQ smokernél is fontos a minőség.