Miért viselj kalapot? Mutatjuk!

A stílusos férfikalapok ma már ismét kezdik visszanyerni az egykori népszerűségüket. Igazából soha nem mentek ki a kalapok a divatból, csak mindig újabb és újabb stílusú kalapok készülnek, a régebbi fazonok kicsit háttérbe szorulnak, hogy aztán ismét az előtérbe kerüljenek. A kalapokat férfiak és nők is egyaránt viselhetik. A férfiak mindig is jobban vonzódtak ehhez a kiegészítőhöz, talán azért, mert sokkal több előnye van annak, ha egy férfi visel ilyen kiegészítőt, mintha egy nő tenné ugyanezt.
Miért viselj kalapot? Mutatjuk!

A funkciója miatt

Talán nem meglepő, de a férfiak javarészt a funkciója miatt viselnek kalapot. A kalap elsősorban a káros hatású napsugarak ellen nyújthat hathatós védelmet, de sokan viselik a hidegebb évszakokban is, hiszen ma már kifejezetten téli, meleg kalapokat is készítenek, nagyobb karimával, ami az arcot védelmezi az eső, vagy a szállingózó hópelyhekkel szemben.

A feltűnő megjelenése miatt

Manapság mindenki egyen öltözetben szeretne az utcára lépni. Ha úgy érzed, hogy neked kicsit más a személyiséged és a stílusod, mint az átlagembernek, akkor egy kalap nagyszerű lehetőség arra, hogy kitűnj a tömegből.

Ha szeretnél valamit elrejteni

Tökéletes ember nincs. Olyan ember sem létezik ezen a bolygón, akinek tökéletesen szimmetrikus az arca. Még az is lehet, hogy van olyan „hiba” az arcodon, amelyet szeretnél elrejteni, vagy szeretnéd, hogy az emberek tekintete az arcodról máshová essen. Ilyenkor is nagyon hasznos, ha kalapot viselünk. Arra ügyelj, amikor kalapot vásárolsz, hogy mindenképpen vedd figyelembe az arcformádat és persze az sem árt, ha a stílusodnak, a személyiségednek megfelelő kalapot választod ki.

Magabiztossá tesz

Igen, a kalap egyfajta magabiztosságot is kölcsönöz a viselőjének. A fedora és a széles karimájú kalapok tökéletesen alkalmasak arra, hogy kicsit nagyobb legyen az önbizalmad.

Milyen kalapot válassz?

A kalap hosszú évszázadokon keresztül egyfajta eszköze volt a férfiaknak, mégpedig a szociális státusz kifejezőeszközeként is viselték többek között. Ma már csak egy divatos kiegészítőként tekintenek a kalapra a férfiak. Mindenesetre egyedi megjelenést biztosít, akármilyen kalapot is választasz, merthogy választék, az bőségesen van. Az egyik legfelkapottabb a fedora kalap, amely kalap a szesztilalom Amerikáját idézi. Talán emiatt is olyan népszerű a férfiak körében.

A kalapok kategóriában a lapos sapka is megtalálható. Ez egy régies stílusú sapkafajta. Amennyiben szereted a klasszikus stílust és a praktikusságot, akkor ez a fejfedő a neked való. De ha a sportosabb vonalat képviseled, akkor válaszd a baseballsapkát, hiszen többféle szín és stílus között is válogathatsz, ha a Trendhim webáruház oldalára kattintasz.

Kapcsolódó cikkek

Miért viselj kalapot? Mutatjuk!

Miért viselj kalapot? Mutatjuk!

A kalapviselésnek számtalan előnye létezik. Mutatjuk is, melyek ezek!

Férfi esernyők

Férfi esernyők

Manapság nehéz kiszámítani az időjárás változásait, hiszen a hirtelen meleg pillanatok alatt hűvösebb, esős időre válthat, így célszerű mindig magunknál tartani az esernyőt.