A mentálhigiénés coaching előnyei az üzleti vezetők számára

Ezek a mentálhigiénés coaching előnyei az üzleti vezetők számára.
A mentálhigiénés coaching előnyei az üzleti vezetők számára

A vezetői coaching hatékony módja a mentális egészséggel kapcsolatos aggodalmak normalizálásának és a mentális wellnessről szóló beszélgetésekben való részvételre vonatkozó készségek kialakításának. Ez magában foglalja a vezetők megtanítását arra, hogyan támogassák a mentális egészségi problémákkal küzdő alkalmazottakat, és hogyan alakítsák ki a mentális egészséget elősegítő szervezeti kultúrát.

A vezetők képzése ezekben a készségekben segít nekik az érzelmi intelligencia és az empátia fejlesztésében is. Ez viszont segít a vezetőknek lebontani a stigmákat, és olyan környezetet teremteni, ahol a munkavállalók biztonságban érzik magukat, és nyugodtan beszélhetnek a mentális jólétről, ami aztán a munkavállalók nagyobb elkötelezettségéhez vezethet.

Példamutatás

A mentálisan egészséges munkahely előmozdításának legjobb módja, ha a vezetők maguk is tanúsítják ezeket a viselkedési formákat. Empátiát kell tanúsítaniuk mások iránt, és fel kell ismerniük, hogy saját mentális jóllétük milyen hatással van arra, hogy képesek együttérzést és támogatást nyújtani. Emellett gondoskodniuk kell saját fizikai egészségükről is, hogy legyen energiájuk a lehető legmagasabb szintű teljesítményhez.

Coaching a munkahelyi mentális egészségért

Vezetői coachként gyakran kérdeznek tőlem stratégiákat és eszközöket a munkahelyi mentális egészség előmozdítására. Hiszem, hogy a munkahelyi mentális egészség előmozdítása elengedhetetlen a munkahelyi és az életben való siker eléréséhez. Az évek során számos vezetővel dolgoztam együtt, hogy növeljem tudásukat és magabiztosságukat a témával való foglalkozásban, és segítsem őket a cselekvésben.

Mentális egészség a munkahelyen: Miért fontos, hogy a vezetők beszéljenek róla?

Az American Heart Association CEO Roundtable szerint a Mentális egészség: A Workforce Crisis (Munkavállalói válság) című közleménye szerint a munkahelyi mentális egészség támogatásának leghatékonyabb módja a pszichológiai biztonság megteremtése - ahol a munkavállalókat nem büntetik vagy alázzák meg azért, mert megbeszélik érzéseiket, aggodalmaikat vagy ötleteiket. Ezt az autonómia ösztönzésével, a határok megállapításával, valamint a kommunikáció és a válaszkészség normáinak megteremtésével lehet elérni.

Ezen túlmenően létfontosságú, hogy a vezetők és a közvetlen beosztottak megbeszéléseket folytassanak az egyéni munkastílusokról és preferenciákról. Ez lehetővé teszi a munkáltatók számára, hogy biztosítsák, hogy a munkavállalók anélkül tudják tartani a határidőket, hogy feláldoznák mentális jólétüket, ami segíthet a munkavállalóknak fenntartani a magas teljesítményt, és csökkentheti a fluktuációt és a hiányzásokat.

Kapcsolódó cikkek

A mentálhigiénés coaching előnyei az üzleti vezetők számára

A mentálhigiénés coaching előnyei az üzleti vezetők számára

Ezek a mentálhigiénés coaching előnyei a felsővezetők számára.