Milyen egy biztonságos ágy a babák számára?

Figyeljünk ezek betartására, hogy csökkentsük a baleset kockázatát.
Ilyen legyen a biztonságos babaágy

A kisbabák által egyik leggyakrabban látogatott hely a kiságyuk. Éppen ezért nem mindegy, hogy az milyen és mennyire biztonságos. A babáknak szánt ágyak száma közelít a megszámlálhatatlanhoz, azt viszont könnyű megjegyezni velük kapcsolatban, hogy van pár alaptípus.

Az egyik ilyen a leengedhető oldalú ágy, ami azért praktikus, mert könnyen átemelhető a baba az ágyra. Nem ez a legbiztonságosabb darab, hiszen mozgatható elem is van benne, de megfelelő használat és minőség mellett jó választás. A legjobb persze a négy stabil fallal rendelkező kiságy, a statikus, rögzített ágy, ami kellő védelmet nyújt a babának. Ahhoz, hogy a rácsok ne okozzanak ütődést a mocorgások közben, használjuk ki a fonott rácsvédő előnyös tulajdonságait, a puha védelmet szeretni fogjuk mi is és a baba is. Igaz ez a kör vagy ovális kialakítású ágyakra is, amikhez találunk majd megfelelő formájú matracot is nagy választékban.

A fekvőfelület állíthatósága egy fontos szempont, hiszen ahogy változik a baba mozgása, úgy célszerű az ágyát is mozgatni, hogy kényelmes legyen. Akadnak például kiságyak, amiknek kiszedhető az oldalában található rácsok némelyike, ezzel szabad mozgást biztosítva a más menni tudó picinek, aki a rácsok kivételével napközben szabadon tud ki és bemászni.

Hasznos, ha az ágy bizonyos részein gumi vagy műanyag borítás van, hiszen amikor a bab kicsit nagyobb lesz, akkor szívesen megrágcsál mindent, beleértve az ágyat is. Fontos, hogy jó minőségű ágyat válasszunk, hiszen ezzel is garantálhatjuk a babánk biztonságát, nem mellesleg később, amikor a pici már elég erős lesz, akkor bizony magának az ágynak a biztonságát is.Kapcsolódó cikkek

Ilyen legyen a biztonságos babaágy

Milyen egy biztonságos ágy a babák számára?

Ez elsőre talán furcsán hangzik, de van néhány nagyon fontos alapszabály.

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

Mit kell figyelembe venni, amikor játékokat vásárol gyermekei számára

Amikor gyermekei számára játékokat vásárol, néhány tényezőt szem előtt kell tartania.