Milyen egy biztonságos ágy a babák számára?

Figyeljünk ezek betartására, hogy csökkentsük a baleset kockázatát.
Ilyen legyen a biztonságos babaágy

A kisbabák által egyik leggyakrabban látogatott hely a kiságyuk. Éppen ezért nem mindegy, hogy az milyen és mennyire biztonságos. A babáknak szánt ágyak száma közelít a megszámlálhatatlanhoz, azt viszont könnyű megjegyezni velük kapcsolatban, hogy van pár alaptípus.

Az egyik ilyen a leengedhető oldalú ágy, ami azért praktikus, mert könnyen átemelhető a baba az ágyra. Nem ez a legbiztonságosabb darab, hiszen mozgatható elem is van benne, de megfelelő használat és minőség mellett jó választás. A legjobb persze a négy stabil fallal rendelkező kiságy, a statikus, rögzített ágy, ami kellő védelmet nyújt a babának. Ahhoz, hogy a rácsok ne okozzanak ütődést a mocorgások közben, használjuk ki a fonott rácsvédő előnyös tulajdonságait, a puha védelmet szeretni fogjuk mi is és a baba is. Igaz ez a kör vagy ovális kialakítású ágyakra is, amikhez találunk majd megfelelő formájú matracot is nagy választékban.

A fekvőfelület állíthatósága egy fontos szempont, hiszen ahogy változik a baba mozgása, úgy célszerű az ágyát is mozgatni, hogy kényelmes legyen. Akadnak például kiságyak, amiknek kiszedhető az oldalában található rácsok némelyike, ezzel szabad mozgást biztosítva a más menni tudó picinek, aki a rácsok kivételével napközben szabadon tud ki és bemászni.

Hasznos, ha az ágy bizonyos részein gumi vagy műanyag borítás van, hiszen amikor a bab kicsit nagyobb lesz, akkor szívesen megrágcsál mindent, beleértve az ágyat is. Fontos, hogy jó minőségű ágyat válasszunk, hiszen ezzel is garantálhatjuk a babánk biztonságát, nem mellesleg később, amikor a pici már elég erős lesz, akkor bizony magának az ágynak a biztonságát is.Kapcsolódó cikkek

Ilyen legyen a biztonságos babaágy

Milyen egy biztonságos ágy a babák számára?

Ez elsőre talán furcsán hangzik, de van néhány nagyon fontos alapszabály.