Megbízható és gyors fizetési módok Magyarországon

Magyarországon a pénzügyi tudatosság (még mindig) gyerekcipőben jár, és ez az egyik olyan terület, ahol még nagyon sokat kell fejlődni.
A legmegbízhatóbb fizetési módok Magyarországon

Ezt talán nagyon jól mutatja az is, hogy sok olyan fizetési módszer van, ami megbízható és kényelmes, és amelyeket sokan nem is ismernek. A következőkben sorra vesszük ezeket, illetve szót ejtünk azokról is, amelyeket már régóta ismerünk. Amiről nem lesz szó:

- Készpénzes fizetések

- Banki átutalások

- Bankkártyás fizetés

Ezeket azért hagyjuk ki, mert ezen fizetési módszereket mindenki ismeri. Noha online fizetésnél a bankkártya és az utalás elég általános, nem mindenki használja, még mindig úgy állunk, hogy sokan inkább utánvéttel és készpénzes fizetéssel rendelnek, mert szerintük az a legjobb. Ezt persze ki-ki szájíze szerint eldöntheti, de az biztos, hogy nem ez a leghatékonyabb mód a csomagjaink rendezésére, pláne úgy, hogy az utánvét igen drága. De ha mondjuk egy online kaszino oldalon szeretnél fizetni, vagy vásárolsz egy webshopban, a kártyás és utalással történő fizetés szintén alap. De milyen fizetési módszerek vannak még? Erre kaphatsz választ, ha tovább olvasol!

Paypal

Ez még magyar viszonylatban is elég ismert fizetési módszer. A Paypal már jópár éve jelen van az online pénzügyi piacon, és noha a különböző szabályozások miatt egyes esetekben korlátozott a használata (pl.: nem lehet vele szerencsejátékot finanszírozni), sok millióan használják még ma is. A regisztráció a Paypal oldalán egyszerű, lehet létrehozni személyes és üzleti fiókot is, és az ügyfélazonosítást követően már gond nélkül mozgatható rajta pénz. Jelenleg a Paypal feltöltése hosszadalmas, mivel csak utalással lehet, de ha társítod a bankkártyád a fiókoddal, akkor a Paypalen keresztül közvetlenül tudsz fizetni vele, anélkül, hogy a kártyadataid kiadnád a shopnak ahol használod. A Paypal nagy előnye, hogy könnyebb a vitákat rendezni és visszafizetést kérni, mint más fizetési módoknál.

Skrill

A Skrill esetében elsődleges szempont az, hogy használható többek között online szerencsejátékra is. Ráadásul kétirányú, tehát a befizetések és a kifizetések is könnyedén menedzselhetők vele. A feltöltés ebben az esetben kényelmesebb, mivel akár instant banki utalással (online bankon keresztül) és bankkártyával is történhet. Ezek az azonnali módok, de van normál utalás is, ami egy pár napot igénybe vehet. A Skrill egy olyan fizetési mód, amit elég sok országban használnak, és akár még bankkártyát is igényelhetsz, így a Skrill egyenlegeddel bárhol tudsz fizetni.

Neteller

A Neteller és a Skrill egy családba tartozik, tehát nagyon hasonló díjakkal és módszerekkel dolgoznak. A Netellert sokan használják, csakúgy, mint a Skrill-t, elsősorban online kereskedők és kriptovaluta gyűjtők. Egyenleged feltöltése a Netelleren keresztül is elég gyors, és a bankszámládra való kiutalás is gyorsabb. Mindkét fizetési módszer előnye, hogy közvetítőként szerepelnek a közted és a bolt között végzett tranzakcióban, tehát vitás kérdésekben hamarabb tudnak segíteni, mint mondjuk a bankkártya kibocsátó bankod.

Wise

Korábban TransferWise néven futott, ez az egyik leggyorsabb és legbiztonságosabb online bankszámla, amivel találkozhatunk. A regisztráció ingyenes, gyors és hamar feláll a rendszer, így a pénzügyi tranzakciókat könnyen elkezdheted. Nagy előnye, hogy a forint utalásokat (érdemes nyitni egy forint folyószámlát is az oldalon belül) azonnal teljesíti, akár kifelé, akár befelé irányul. Ha külföldről vársz pénzt, akkor érdemes még euró és dollár számlákat is nyitni (ingyenesen) így közvetlen arra megy a fizetség, és ezt később bármikor forintra átválthatod. Extra funkció, hogy igényelhetsz egy Wise virtuális bankkártyát, sőt akár tényleges kézzel foghatót is, annak egy minimális éves díja van. A Wise virtuális kártyának ugyanúgy van lejárati ideje és CVC kódja, tehát online fizetésekhez is használhatod. Természetesen itt is előnyös, hogy a feltöltés gyors, mint ahogy az is, hogy problémák esetén a Wise-hoz is fordulhatsz, ha nem sikerül az üzlettel megegyezni valamiben.

Revolut

Viszonylag új a magyar a piacon, és az MNB szerint nem biztonságos, de tudjuk, hogy nem szabad mindent elhinni, amit az MNB mond. A Revolutot feltűnően sokan kezdték el használni, ennek oka, hogy egy nagyon jó alkalmazása van, amivel gyorsan és egyszerűen hozzáférhetsz a számládhoz. Lehetőség van bankkártyát igényelni, így akár normál bankszámlaként is használhatod a rendszert.

Google Pay

Az okostelefonok korában nem szabad megfeledkezni arról sem, hogy a Google is bent van már az online fizetési piacon. Ennek köszönhetően sok helyen használhatod a Google Pay-t is, csak annyit kell tenned, hogy megadod a bankkártyaszámod a Google Pay rendszerben. El is lehet menteni az adatokat, és később bármikor tudod használni ugyanazat a kártyát. A Google Pay elvileg nem számít fel díjakat, és ma már van lehetőség egyenleget is létrehozni, és azzal fizetni. Mi inkább a fenti szolgáltatásokat ajánljuk, ha már mindenképpen online fizetnél.

Simple Pay

A Simple Pay-jel már biztosan találkoztál. Ez egy olyan online fizetési módszer, ami lehetővé teszi, hogy fiók létrehozása után elmentsd a bankkártyád, és szinte mindenhol tudj online fizetni, anélkül, hogy a kártyádat újra elő kellene venned. Érdemes lehet kipróbálni.

Összegezve

Láthatod, hogy elég sok fizetési mód létezik, amelyekkel online és offline is fizethetsz. Ha félted a banki adataid, akkor érdemes valamelyik módszert aktívan használni, így biztos lehetsz abban, hogy a kényesebb adataid nem kerülnek át az üzlethez vagy weboldalhoz, amit használsz. Előnyösek ezek a fizetési lehetőség a tekintetben is, hogy könnyedén leállíthatsz előfizetéseket, illetve könnyen lehet letiltani tranzakciókat, így az adott fél nem tud többet levonni a számládról. Mivel ezen módok többsége külföldi központtal rendelkezik, azért érdemes legalább valamilyen szinten beszélni egy elterjedtebb nyelvet, hogy hatékonyan fel tudd venni velük a kapcsolatot.

  1. április 17.

Kapcsolódó cikkek

Streamelés sikeresen - Hogyan építs fel egy sikeres videójáték stream csatornát

Streamelés sikeresen - Hogyan építs fel egy sikeres videójáték stream csatornát

A streamelés, vagyis az élő videó közvetítés egyre népszerűbb és elismertebb tevékenység a videójátékok szerelmesei körében.

A technológia közöttünk jár már régóta

A technológia közöttünk jár már régóta

A technológia fejlődésének rengeteg hatása van az élet minden területére, konkrét folyamatok működését tudják megváltoztatni az újítások teljesen.

Vezeték nélküli fejhallgató - a minőségi hangzás mindenkinek jár

Vezeték nélküli fejhallgató - a minőségi hangzás mindenkinek jár

Kevés embernek adatik meg, hogy az elérhető legmagasabb minőségben élvezhesse kedvenc zenéit.