Érvek egy új hobbi mellett – számos kifestő

Hobbira mindenkinek szüksége van. Pedig sokan azért nem mernek belevágni semmi újba, mert tartanak tőle, hiszen soha nem csinálták. Soha nem tanultam festeni és elég sután tartottam az ecsetet, amikor először a kezembe vettem azt. Az alapszíneken kívül sem ismertem mást, ennek ellenére évekig a hobbim maradt a festés. Majd egyre bátrabb lettem és a pasztell után, az olajfestéket is kipróbáltam, ami már keményebb dió volt, mégis a legkedvesebb képek számomra az olajfestményeim. Úgy vélem, hogy életem egyik legnehezebb szakaszán segített át a festészet. Nem is tudom, mi lett volna velem, ha akkor nem térek be egy művészetellátó boltba, ahonnan vásznakkal, festékekkel és ecsetekkel tértem haza. Ha nem vagyunk elég bátrak a festészethez, akkor a számos kifestő lesz számunkra a megfelelő választás. Rengeteg érv szól mellette, mutatunk is néhányat!
Érvek egy új hobbi mellett – számos kifestő

A számos festéshez megvásárolhatjuk egyben az egész készletet és remek útmutatót is kaphatunk ahhoz, hogyan is haladjunk a színezéssel. Nem kell csalódnunk a végeredményben, hiszen csak színeznünk kell a megadott instrukciók alapján és a végeredmény egy csodaszép kép, amire mi magunk is büszkék lehetünk. A számos kifestő készletet saját kép alapján is vásárolhatunk. A fotót csak fel kell töltenünk, majd megkapjuk azt kép formájában, amit nekünk csak ki kell színeznünk. Remek családi fotókat festhetünk a számos kifestő segítségével, amelyek üde színfoltjai lehetnek a lakásunknak, miközben még remekül is szórakozunk.

A kezdőknek ez a fajta hobbi egy olyan első lépés lehet, ami talán a komoly művészetek irányába tereli majd őket. Hiszen a híres festők közül is nagyon sokan autodidakta módon kezdtek el festeni és soha nem tanulták, ma pedig múzeumokban állítják ki a képeiket. Ilyen például a posztimpresszionista festészet egyik legkiemelkedőbb alakja Vincent Van Gogh. De a tragikus sorsú és mára igen népszerű Frida Kahlo sem tanulta senkitől sem a művészetet és még ágyban fekvő betegként is késztetést érzett a festésre, talán ez feledtette el vele a nem éppen reményteljes sorsát. A haladó festők pedig az exkluzív kollekciós számfestő készletekben találhatnak olyan képeket, amelyeket aztán önállóan megfesthetnek.

A számos kifestők arra is alkalmasak, hogy közelebbről is megismerkedjünk a színekkel, a különféle árnyalataikkal, a tónusokkal, hogy ezzel is minél élethűbb és csodálatosabb képek kerüljenek ki a kezeink közül. A színes kifestők megtanítják, hogyan viselkedik egymás mellett két szín, mit, mivel keverjünk, hogy a legtökéletesebb összhatást kapjuk.

A számos kifestők rendkívül sok témalehetőséget adnak a választásra. Ez a hobbi lehetőséget nyújt a kísérletezésre, az új festészeti stílusok elsajátítására, miközben szárnyalhat a képzeletünk és javulhat a kreativitásunk.

Kapcsolódó cikkek

Érvek egy új hobbi mellett – számos kifestő

Érvek egy új hobbi mellett – számos kifestő

Mindenkinek szüksége van egy hobbira, a számos kifestő az egyik legjobb mód, a szabadidő kellemes eltöltésének.

5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

5 logikai társasjáték, ami méltó kihívást nyújthat neked

A logikai társasjátékok egyik legnagyobb előnye, hogy erősítik a problémamegoldó képességet, hiszen játékosként számos döntést kell meghoznunk minden egyes lépés alkalmával.

Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a fürdődézsát

Hogyan tisztítsuk meg könnyedén a fürdődézsát

A belső tér tisztítása mellett érdemes a fát kívülről is kezelni.