Így rendezz be kisméretű gyerekszobát

Minden szülő törekszik arra, hogy lehetőségeihez mérten biztosítsa gyerekeinek amire szükségük van, Nagy kihívást jelenthet ha kis lakásban élnek, hogy a gyereknek legyen egy külön kis kuckója. Egy kisméretű gyerekszobát nem könnyű berendezni hiszen nemcsak a praktikum a fontos, főleg ha esetleg több gyerek osztozik a szobán. Ebben a cikkben eláruljuk, hogyan érdemes elrendezni a belső teret.
Így rendezz be kisméretű gyerekszobát

Gyerekszoba berendezése egyszerűen

Amíg a gyerekek óvodás korúak addig a legfontosabb kívánalom, hogy minél nagyobb szabad terület legyen a szobában, hiszen a játékhoz sok hely kell. Egész más a helyzet akkor ha a gyerekek már iskolába mennek az óvoda után.

Mielőtt nekiállnánk a bútorok tologatásának végig kell gondolni, hogy milyen változtatásokra van szükségünk a szobában. Milyen új berendezési tárgyakra van szükségünk. Pánikra semmi okunk, ugyanis biztosan kell egy íróasztal ahol a feladatait elvégezheti és ami jó néhány évig még a gyerekkel marad.

Fontos, hogy jó helye legyen a bútoroknak, hiszen több mindenre lesz szükség ezután. A könyvek, füzetek, írószereknek szükség van egy szekrényre, de azért helynek is kell maradni a játékhoz.


Pár ötlet a kisméretű szoba ötletes berendezéséhez

A továbbiakban eláruljuk, hogy mire érdemes ügyelned a bútorok elrendezése kapcsán.


1. Érdemes kihasználni a belmagasságot

Magas szekrények beszerzésével, vagy pont az ellenkezőjével alacsony szekrényekre ágyat helyezni, polcokat egész magasra rakni, ezekkel az ötletekkel akár meg is lehet duplázni az alapterületet.


2. Spotlámpák mint világítótestek

Nem vesz el a térből a lelógó lámpa ha a mennyezetbe rejtik a világítótesteket, így is be lehet világítani a szobát.


3. Emeletes vagy galériaágy

Ágyra mindenképpen szükség van. A legegyszerűbb ha húzunk rá egy gumis lepedőt, és letakarjuk, így napközben játékra is használható. Több gyermek esetén a felfelé terjeszkedéssel emeletes ágy, egy gyermek esetén jó egy szekrény alapú galériaágy. De az íróasztal alapú - ahol az íróasztal a magas ágy alatt helyezkedik el - is hasonlóan növeli a teret. Egy helyen elfér két tevékenységhez szükséges berendezési tárgy.

Az ágy esetében azonban fontos, hogy olyan textileket és ágyneműket válasszunk, amit könnyen lehet mosni, hiszen a kicsik esetében sokszor érheti még baleset. A gumis lepedő ára nem túl magas ahhoz képest, hogy mennyire praktikus, hiszen ezt biztosan nem rúgja ki maga alól éjszaka közben.


4. Multifunkciós bútorok

Ezek lehetnek a több funkciót ellátó bútorok mint a kanapéágy, vagy a szekrényágy amelyek nagyon hasznosak kis térben, nagyon praktikus dolgok.


5. Praktikus tárolók

Kisméretű szobában nagyon fontos a rend. Ennek eléréséhez szükség van különböző kosarakra, dobozokra, polcokra. Ezekbe el lehet pakolni úgy, hogy nem lesznek szanaszét a játékok, ruhák, tanulós dolgok.


6. Függönyök eltolható ajtók

Érdemes a nyitható szekrényajtók helyett eltolható ajtókat vagy esetleg függönyöket alkalmazni, mert könnyebben kezeli a gyerek és kevesebb helyet foglal.


7. Beépített bútorok

A jobb helykihasználás miatt a legjobb megoldás ha méretre készíttetünk asztalossal bútort a szobába. Kis helyiségbe ugyanis egyedi méretezéssel a legegyszerűbb bútort vásárolni, ha megteheted.


8. Sarkok kihasználása

A sarkokat nagyon jól ki tudjuk használni ha egy méretes sarokszekrényt helyezünk el benne. Sok mindent elnyel, de helyet nem igazán sokat foglal.


Összegezve

Reméljük, hogy a fent említett ötletek segítenek abban, hogy egy kisméretű gyerekszobát is könnyen berendezhess.

Kapcsolódó cikkek

Útmutató a költözéshez szükséges csomagoláshoz

Útmutató a költözéshez szükséges csomagoláshoz

A költözéshez való csomagolás megterhelő feladat lehet.

Virágzó szobanövények: 5 növény, amely feldobja a lakást

Virágzó szobanövények: 5 növény, amely feldobja a lakást

Szeretnéd otthonodat virágzó szobanövényekkel díszíteni? Ebben a cikkben bemutatjuk az 5 legjobb növényt, amelyek egész évben virágoznak és könnyen tarthatóak.

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelem, mint költséghatékony, proaktív megoldás

Napelemes rendszer telepítése költséghatékony, proaktív megoldás. Zöld energiát termel, növeli az ingatlan értékét és energiahatékonyságát!