Ingatlanok fenntartása ingatlankezelés igénybevételével

Minden egyes ingatlan, amely valakinek a tulajdonában van, más-más funkciót tölthet be.
Ingatlanok fenntartása ingatlankezelés igénybevételével

Ha Ön ismeri az ingatlanokkal kapcsolatos piacot, akkor valószínűleg ismeri azokat a „szerepeket” is, amelyek az ingatlanokhoz kapcsolódnak. Ezek a szerepek lehetnek a „bérbe adott ingatlan”, „befektetési ingatlan”, a családi ház, a lakástulajdon, és még számtalan forma és elnevezés.

Bármelyik legyen is, az egyik fontos és hasznos szolgáltatás, amit Ön is igénybe tud venni, az az adott ingatlanok esetében az ingatlankezelés.

Hol működik az ingatlankezelés?

Ha Ön bérel vagy birtokol egy adott típusú otthont, például egy városi házat, vagy lakást, akkor tőlünk nyugatabbra nagy valószínűséggel ingatlankezelés is kapcsolódhat hozzá. Ez egy rendkívül hasznos szolgáltatás, és szerencsére hazánkban is elterjedőben van.

Egyre több cég foglalkozik már akár lakossági ingatlanok üzemeltetésével is.

Az ingatlankezelők munkaköri leírásának nagy része az ingatlan fenntartása, amelyben Ön tartózkodik. Ez nem csak a rendszeres karbantartást foglalja magában, hanem az ingatlan felújítását is, amikor arra szükség van.

Ha az ingatlannal kapcsolatban problémák merülnek fel, az ingatlankezelő feladata annak biztosítása, hogy bármi legyen is a probléma, az gyorsan és jól megoldható legyen. Ha az épület régi, az ingatlankezelőnek meg kell eldöntenie, hogy mit kell megváltoztatni annak érdekében, hogy a terület a lehető legjobban működjön anélkül, hogy később további problémákat okozna.

Mi a feladatuk?

Az ingatlankezelők összekötő kapocsként is működnek azok között, akik bérlik, lízingelik vagy az ingatlant birtokolják. Mindig megvitatják a tulajdonossal, hogy mi a probléma. Ha karbantartási vagy fizetési problémák merülnek fel, az ingatlankezelés feladata, hogy gondoskodjon a probléma megoldásáról. Egyes ingatlankezelők felelőssége lehet az is, hogy a befizetésekkel kapcsolatos könyvelési feladatokat is ellássák.

Az ingatlankezelő olyan szintű biztonságot nyújt, amelyet mind az ingatlan tulajdonosai, mind pedig az ingatlant bérlők vagy lízingelők számára hasznosak. Azáltal, hogy egy ingatlanmenedzser feladatai közé tartozik, hogy mindig lesz bizonyos szintű karbantartás az épületben, hogy a bérbe vett helyen, valamint lehetővé teszi a bérbeadás folyamatosságát bérlőváltás vagy lízingelő csere esetén, sok macerát vesz le a tulajdonos válláról.

Kapcsolódó cikkek

Ingatlanok fenntartása ingatlankezelés igénybevételével

Ingatlanok fenntartása ingatlankezelés igénybevételével

Minden egyes ingatlan, amely valakinek a tulajdonában van, más-más funkciót tölthet be.