Ne kísérletezzünk, bízzuk szakemberre a klíma szerelését!

Tisztítás, szűrőcsere? Ha nem értünk hozzá, ne kísérletezzünk.
Ezért bízzuk szakemberre a klíma szerelését

A klímaberendezések jelenléte egyre népszerűbb a háztartásokban, ami nem véletlen, hiszen sok városi lakás egyenesen kibírhatatlanul felmelegszik a hőségben, és egy forró nyári nap végén csak az nyújt igazi felüdülést, ha kellemesen lehűtött otthonunkban pihenhetünk. A klímák persze ma már jóval okosabbak, így akár fűtésre is használhatjuk őket, éppen ezért akár egész évben is kiszolgálhatnak bennünket, és a hideg lakásban legalább olyan rossz fagyoskodni, mint a forróban aszalódni.

Az igénybevételtől függetlenül, mint minden gépnek, a klímaberendezéseknek is fontos a karbantartása. Éppen ezért időnként nem árt átnézetnünk, mielőtt az a kellemetlen helyzet állna elő, hogy nagy szükség közben dobják be a törölközőt. A klíma szerelés a hűtésre használt gépeknél évente egyszer, a hűtésre és fűtésre is használt készülékeknél évente kétszer indokolt. Ezeket az ellenőrzéseket mindenképpen professzionális szakemberrel végeztessük el, mivel így kizárhatjuk, hogy az egészségügyi állapotunkat egy rosszul működő berendezéssel veszélyeztessük.

A karbantartást célszerű a szezon kezdete előtt elvégeztetni, így biztosan nem ér majd csalódás. Ha takarékoskodni szeretnénk sem érdemes kikerülni a szakembereket, hiszen egy rosszul működő géppel csak nagyobb költségekbe verjük magunkat, valamint egy nagyobb meghibásodás esetén jóval mélyebben a zsebünkbe kell majd nyúlnunk, mintha ezeket a rendszeres ellenőrzéseket hozzáértőre bíztuk volna. Fontos, hogy ne kísérletezgessünk ezzel, ha nem vagyunk elég biztosak a dolgunkban, hiszen könnyen nagyobb kárt okozhatunk, mint amekkora volt a gond.

Kapcsolódó cikkek