Jégkészítő, jéggyártó, jég rendelés, jég kiszállítás - mi jusson az eszünkbe erről a szavakról?

Egyedi jég bároknak, éttermeknek, szállodáknak.
Jégkészítő, jéggyártó – ha jég rendelés, jég kiszállítás, akkor itt az ArtifICEr!

Azt mindenki tudja, hogy magas hőmérsékleten, a víz, jéggé dermed. Azonban jégkocka és jégkocka között is van különbség. Amikor azt látjuk egy olvadó jégkockán, hogy a belső része fehér, akkor ezek olyan légbuborékok, amelyek rontják az adott jégkocka minőségét és természetesen annak az italnak a minőségét is, amelybe az adott jégkocka kerül majd. Miből vehetjük észre, hogy tiszta, vagy légbuborékos, szennyezett jégkockával van dolgunk? Biztosak lehetünk benne, hogy a pincér tiszta jégkockát adott az italunkhoz, ha az csak lassan olvad.

Miért olyan előnyös, ha a jég csak lassan olvad el a poharunkban? Tovább élvezhetjük az italunk, koktélunk kellemes ízét és aromáját, és nem a felvizezett italt kell kortyolgatnunk. A tiszta jég másik nagy előnye, hogy nem vonz magához olyan illatokat, szagokat, amit bizonyára sok mindenki megtapasztalt már, amikor otthon, a fagyasztóban készített jeget. Ez olyan plusz, ami szintén fokozza az ital minőségét.

Magasabb minőségű jég, szebb forma

Az ArtifICEr tulajdonosai, Galambos Máté és Galambos Ádám célul tűzték ki, hogy csakis minőségi kézműves jeget állítanak elő. Véleményük szerint, az ital- és jég rendelés során minden egyes vendég megérdemli a minőséget, és ne csak minőségi italt, hanem minőségi jeget is kapjanak ezek a vendégek a poharukba.

Amikor 2018-ban belevágtak a jégbizniszbe, még nem voltak konkrét terveik, csak láttak egy videót a jégkészítéssel kapcsolatban, és tudták, hogy ez nekik tetszik. Be is pattantak egy kölcsön kapott furgonba, és meg sem álltak külföldig, ahonnan egy jégkészítő géppel tértek haza. Ekkor már tudták, hogy kézműves jeget szeretnének gyártani, így hát bele is vágtak a projektbe. A kézműves jég mellett, kockajeget és zúzott jeget is gyártanak. Mindkettő készítésében a Hoshizaki gép van a segítségükre. A gép által készített termékek nem csak esztétikai felüdülést biztosítanak a szemnek, de más előnyöket is biztosít a gép által készített jég. Mivel lassabban olvad, mint más gép által készített jég, így az ital kevésbé lesz vízízű, így sokáig élmény marad az adott ital kortyolgatása.

Egy másik eszköz pedig a kézműves jég gyártásában van a segítségükre, amikor is a kristálytiszta jégtömböt dolgozzák fel, különböző méretű szabályos kockákra és hasábokra. Az így készített jégkocka lassabban olvad, mint a hagyományos koktéljég, és ennek előnyeit nem pusztán a vendégek, hanem a bártenderek is élvezhetik, hiszen sokkal látványosabb italkülönlegességeket tudnak a vendégeknek felszolgálni.

A Galambos testvérek mindenből a legjobbat szerezték be, hogy valóban olyan termékeket kínáljanak bár-, szálloda - és étterem tulajdonosoknak, és ezzel együtt a vendégeknek, ami felkelti az érdeklődést, és az általuk nyújtott minőségnek híre kel Budapesten. Ez meg is történt. A ma már, Budapest XI. kerületében működő jéggyár tulajdonosainak egyre több a megrendelője, ami felveti a terjeszkedés lehetőségét is, nem csak más, hazai városokban, hanem talán külföldön is. Míg ez megvalósul, addig töretlenül vágják, csomagolják és szállítják a jeget, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a szlogenjüknek megfelelően, a fivérek mindenkinek elkészítik az optimális jeget.

Kapcsolódó cikkek