A nők 5 kedvenc sportja

A nők 5 kedvenc sportja

Megkülönböztethetünk kifejezetten férfias, és inkább nőies sportágakat. Természetesen mindenki maga kell, hogy eldöntse, melyik számára a legjobb és leghatékonyabb sport, mindenesetre vannak olyan tevékenységek, melyek talán a legkedveltebbek a nők között.Férfias sportnak mondhatjuk az Unibet sportfogadás adatai alapján például a boxot, a harcművészetet, a focit vagy a kosárlabdát, de természetesen nem tudjuk egyik sportágra sem azt mondani, hogy ezt csak a férfiak vagy csak a nők szeretik. Személye válogatja, hogy ki milyen sportot szeret, vagy miben tehetséges, de hoztunk most öt olyat, ami a nők kedveltségi körében ott van a toplistán.

 

1. Futás

A futás a legáltalánosabb sport, amihez tulajdonképpen nem kell semmi, csak egy jó cipő és elszántság. A nők körében talán ez a legkedveltebb sport, hiszen ezt mindenki személyre szabhatja. Futhatunk szabad levegőn, futópadon, vagy sportpályán, egyedül vagy csoporttal, zenét hallgatva vagy a gondolatainkba merülve, gyorsan vagy lassan... tehát rengeteg féleképpen variálhatjuk a futást, úgy, ahogy számunkra a legjobb.


2. Jóga

A jóga manapság nagyon nagy népszerűségnek örvend, főleg az úgynevezett hatha jóga. Ez a sportág megmozgatja a testünk összes izmát, fejleszti az egyensúlyt, az erőnlétet, hajlékonyabbá tesz, de természetesen legfontosabb feladata a lélek erősítése. Mai rohanó világunkban nagyon fontos, hog meg tudjunk állni egy kicsit. A nők számára ez tökéletes lélek- és testerősítő mozgásforma lehet, de persze a férfiak is bátran művelhetik.


3. Pilates

A Pilates a német Joseph Pilates alapítótól származik, aki ötvözte a keleti és nyugati mozgáskultúra elemeit, nagy hangsúlyt fektetve a gerincstabilizáló izmok erősítésére és a megfelelő légzéstechnikára. A pilates célja a jógához hasonlóan a test és lélek egységének és szimbiózisba kerülésének megteremtése.


4. Zumba

A zumba egy, a jógánál és a pilatesnél egy sokkal mozgékonyabb, vérnyomásemelőbb és elevenebb mozgásforma. A mozgásforma ma már sporttá nőtte ki magát, és nők milliói imádják. A zumba latin ritmusokra épülő tánc, mely tulajdonképpen egy fitneszprogram is egyben. A mozdulatok aerobik és különböző táncok lépéseit ötvözik. Olyan táncok alaplépéseit sajátíthatjuk el közben, mint a salsa, flmaneco, raggaetón és hastánc.


5. Atlétika

Egy sport, ami egy olimpiai mozgásforma, férfiak is művelik, de nők sokasága számára az egyik kedvenc sportág, a Betclic magyar oldalának adatai alapján. Az atlétika a futó, gyalogló, ugró és dobó sportágak összefoglaló elnevezése. Itthon is számos atlétikai egyesület létezik, így bárki kipróbálhatja magát ebben az izgalmas mozgásegyüttesben.